Sommersesongen i Brumunddal

06.05.2018 fra kl. 12.00: Sesongåpning av torget

Endelig begynner det å ligne på sommer, og vi kan ønske velkommen til den femte sommersesongen på Brumunddal torg. 

Brumunddal Brass står for en staselig fanfare for å erklære sommeren for åpnet – og at fontenen settes i gang igjen. Så blir det konsert med Gaute Ormåsen!

Brumunddal og omegn fiskeforening bistår oss med fersk mjøsørret (med forbehold om at Mjøsa blir isfri i tide) og Andreas Viestad skal sørge for tilberedning av den i vedfyrt bakerovn, i samarbeid med kommunens egen matproduksjon.

Brumunddal Handelsstand pakker det hele inn i sine Glade Mai-dager, og i deres regi arrangeres barnevogn- og trehjulssykkelparade med avgang fra Mølla Storsenter kl. 11.00. Byen er fylt med tivoli og gode tilbud, og vi ønsker alle velkommen til en ny torgsesong.

12.05.2018 fra kl. 12.00: Gjenbruk og loppemarked med Sirkula

I samarbeid med Sirkula arrangerer vi gjenbruks- og loppemarkeddag på torget i Brumunddal. Det kommer utstillere som har gitt gamle ting nytt liv og det vil bli mulighet for quiz om avfallsortering for store og små .

Vi håper også at alle som vil komme å selge sine «lopper» – kan komme.
Påmelding til de som ønsker gratis torgbord gjøres til lene.neby@ringsaker.kommune.no

19.05. 2018 fra kl. 12.00: Sykkeldagen

19. mai inntar Tour of Norway Brumunddal, med sluttetappe. I den anledning skaper vi sykkelfest på torget, hvor det vil bli sykkelauksjon med politiet. Her har du mulighet til å skaffe deg gode, brukbare sykler til en rimelig penge.  

Hamar naturskole lager ferdighetsbane, hvor du kan teste dine ferdigheter med balanse og presisjon på sykkel! 

26.05. 2018 fra kl. 12.00: Stafett for livet

Vi peker til «Stafett for livet» som foregår på Sveum ved å holde en konsert med elever fra Ringsaker kulturskole Vi får se dans, sang, skuespill og flashmob. 
Kreftforeningen er representert og holder et innlegg fra scenen. 

02.06. 2018 fra kl. 12.00: Bokloppis, konsert og verksted

Juba Tuba 
« Bli med inn i Knutsen og Ludvigsens vidunderlige, merksnodige, underfundige, barnslige og likevel dypt alvorlige, filosoferende verden. JUBA TUBA er en konsert viet musikken til Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen – alias Knutsen og Ludvigsen. Karianne Kjærnes, Camilla Susann Haug og Eldrid Johansen synger og spiller kazoo, Lars Andreas Haug er med på tuba. Noen sanger framfører musikerne alene, andre kan alle være med på!»  
 
Bok-loppemarked
Rydd i kjeller og loft og og bli med på det Bokloppemarkedet! 
Vi håper på mange spennende sjangre! 
Ringsaker kommune ordner med bord og du kan bestille plass hos henriette.enger@ringsaker.kommune.no

Besøk et gammeldags bibliiotek
slik det var før datamaskinene. Lån barnebøker og billedbøker og bli med i spørrekonkurranse.  
Lag din egen bok
Papirverksted for barn mellom 5 og 10 år med Papirbruget.

Nymotens bibliotek
Låne e-bøker til sommerferien?

 

09.06.2018 fra kl. 12.00: Kor og allsang

Brumundkoret og Brumunddal mannskor inntar scenen. 
Bli med på en dag i musikkens tegn med høy allsangfaktor!

16.06. 2018 fra kl. 12.00: Den store hagedagen

Velkommen til den store hagedagen! Brumunddal Hagelag arrangerer konkurranser og aktiviteter for barn, og her har du mulighet til å få tips og råd, og kjøpe med deg noen godsaker hjem. 
 
Kommunens egen parkavdeling er også tilstede. De stiller ut utstyret de bruker i løpet av sommeren, som bla. Heatweed, bvistkutteren  og ATV.  
Parkavdelingen bistår også med avispapir og potter som barna kan plante i. 

Brøttum Brass holder minikonsert. 

23.06.2018 fra kl. 12.00: PRIDE-parade

I anledning PRIDE-paraden, som går fra teatersalen i Brumunddal til torget i Brumunddal, blir det ulike appeller og musikalsk innslag på toget fra kl. 12.00. 

Knut Anders Sørum med band holder konsert. 

Et mangfold av organisasjoner og foreninger tar opp temaer som toleranse, inkludering, mangfold og psykisk helse. 

30.06. 2018 fra kl. 12.00: Tømmerstock

Brumunddal blir festivalby under Tømmerstock!

I torgteltet fra kl. 11.00: Geirr Lystrup med barnekor [Scene 3]
I torgteltet fra kl. 12:00: Ubarka Tømmerstock
På kvelden spiller Return, Nik Kershaw og Madcon

Arr: Tømmerstock

07.07. 2018 fra kl. 12.00: «En smak av sommer»: Prøysen

Nå er «Sommer i Prøysen» i full gang. Bolla Pinnsvin tar turen til torget i Brumunddal for å hilse på store og små.  Julie Kvalevaag-Holm er en av formidlerne på Prøysenhuset i sommer. Hør henne synge Alf  Prøysens vakre sommersanger.

14.07. 2018 fra kl. 12:00: «En smak av sommer»: Seniordansen

«Seniordansen» inntar torget og serverer kald rabarbrasuppe.

21.07. 2018 fra kl. 19.00: «En smak av sommer»: Festkonsert med Ingebjørg Bratland og Marit Larsen

I år er det Ingebjørg Bratland og Marit Larsen med band som inntar scenen under Patriot Paulas Festkonsert på torget.

Patriot Paulas Festkonsert så dagens lys i 2014, under Alf Prøysens 100-års jubileum. Etter det har festkonserten blitt fast tradisjon. Den har vært og vil også i år være gratis, og målet er å skape folkefest på torget i Brumunddal. Konserten er en del av Sommer i Prøysen, og arrangeres i samarbeid med Sparebank1 Østlandet.

Ingebjørg Bratland

Ingebjørg Bratland er godt forankret blant nye og tradisjonelle musikkforbrukere. 25 millioner streams av hennes katalog samt 40.000 solgte cd’er av «Månesinn» er klar tale! 70 utsolgte konserter på siste turné taler vel og for seg selv. Det er ingen overdrivelse å kalle artisten fra Vinje for en aldri så liten popsensasjon. 6. oktober slapp hun også sitt fjerde album, «Hjarteskjell», til strålende anmeldelser. Det er ingen live-debutant vi har med å gjøre her; Bratland har evnet å bergta sin konge, sitt publikum og sine anmeldere med sin klare, sterke stemme, ekte fremførelse og fengende låter.

Marit Larsen

Marit Larsen tok popverdenen med storm allerede på slutten av 1990-tallet som den ene halvparten i duoen M2M. Debutsingelen «Don’t Say You Love Me» ble raskt en global megahit, og til sammen solgte de over 12 millioner singler
og album på verdensbasis. I de senere år har hun gjort stor suksess som soloartist, og har markert seg som en av Norges aller fremste komponister og låtskrivere. Under eget navn
har hun gitt ut fire album. Det kritikerroste «When The Morning Comes», ble sluppet i 2014, og er det første albumet hun også har produsert selv. Vinteren 2016 gikk med til skriving, produksjon og ferdigstilling av helt nytt materiale, som tok publikum enda litt nærmere Larsen. 2016 var det året artisten markerte seg også et annet skifte. Larsen har ikke lenger et stort plateselskap i ryggen, hun har opprettet egen label – og er for første gang i sin karriere helt uavhengig.

28.07. 2018 fra kl. 12.00: «En smak av sommer»: Sommerslipp!

Velkommen til «sommerslipp» på torget - en musikalsk festdag med artistene Halvor Berg, Karoline Amb, Rune Sørheim og Trond Svendsen & Tuxedo. 

04.08.2018 fra kl. 12.00: «En smak av sommer» : Lyden av Mjøsa

I 34 år, mer enn halve livet, har Geirr Lystrup bodd ved Mjøsstranda i Ringsaker, og latt Norges vakreste innsjø berike hverdagen. Mange år med dype inntrykk må til slutt komme til uttrykk, og nå er det Brumunddals tur til å få høre Geirr Lystrups musikalske kjærlighetsbrev til det lille store innlandshavet; Lyden av Mjøsa.  
 
Med seg på laget har han vokalist Randi Strømbu, gitarist Frode Berntzen, bassist Morten Strypet og keyboardist Ole Gjøstøl.  
 

11.08.2018 fra kl. 12.00: Gjenbruks- og loppemarkeddag

Gjenbruks- og loppemarkeddag på torget i Brumunddal. Det kommer utstillere som har gitt gamle ting nytt liv. Alle som vil komme og selge sine «lopper» er velkomne til det. Påmelding til de som ønsker gratis torgbord gjøres til: lene.neby@ringsaker.kommune.no.

Sommersesongen i Moelv

26.05.2018 fra kl. 12.00: «Konsert for livet»

Hele ni artister stiller opp for et krafttak mot kreft og lager musikkfest fra scenen på Gatetunet i Moelv.

På scenen:
Susan Melby Fenn
Nina Steen-Hansen
Wanja Aasen Hamre
Marie Lerkendal
Maren Aarskog
Jørgen Helmersen
Audun Kongssund
Jøran Kaland-Lereggen
Daniel Marken

02.06.2018 fra kl. 12.00: Newton-dag

Velkommen til forsker- og Newton-dag i Moelv. Vi har med oss PR – Praktisk Realfag, et firkløver som jobber med praktisk realfag, med bred erfaring fra barnehage, grunnskole og videregående skole. Bli med og sett fysikken på prøve med kulebaner, selvbygde fartøy, energioverføringer og tankenøtter. I tillegg kan du se Energikamphengeren til Vitensenteret på Gjøvik.  

09.06.2018 fra kl. 12.00: Beach-stemning i Moelv

8.-10. juni fylles Moelv med musikk og håndballmoro. Omlag 100 lag møtes til regionmesterskap i Beachhåndball i idrettsparken.
I Storgata i Moelv sentrum får du musikk i gata, gode tilbud og beachstemning.Velkommen til den lille byen med det store hjertet!

09-15: Butikkene i sentrum er åpne
10-15: Musikk i gata og beach-stemning
10-20: RM Beach-håndball i Idrettsparken

 

16.06.2018 fra kl. 12.00: Bok og bolle

Velkommen til lesestund med musikalske innslag på biblioteket i Moelv. Det serveres gratis boller til barna.
Og hvem vet, kanskje vi får besøk av Bolla Pinnsvin?

22.06.2018 fra kl. 18.00: Gratiskonsert med Freddy Kalas

«Pinne for landet», «Hey Ho» og «Jovial»: Fredrik Auke, bedre kjent under artistnavnet Freddy Kalas, har de siste årene tatt Norge med storm med sine ekstremt fengende og populære allsanglåter. Med bakgrunn i duoen Broiler (med lillebror Simen) hvor hits ble levert i fleng, debuterte han som soloartist i romjula 2014. Allerede i 2015 kom det store gjennombruddet, da han var den 3. mest strømmede norske artisten i Norge, kun slått av nevnte Broiler og Kygo. Han har toppet salgslistene i Norge flere ganger, spilt på VG-lista, Spellemann, Allsang på Grensen og vært nominert til «Årets låt» på Spellemann. Freddy Kalas har rundet 175 millioner streams (!!!) på Spotify og fortsetter å være en av landets mest attraktive sceneartister.

Fredag 22. juni klokken 18.00 står han på scenen i Moelv. Gjør klar for allsang og sommerstemning – her blir det Kalas!
Konserten arrangeres av Ringsaker kommune i samarbeid med Moelv Handelsstand, som er vertskap for Moelvdagene 21.-23. juni.

Viktig informasjon om fotografering/filming:

Publikum har lov til å ta bilder underveis, men det er ikke tillatt å streame live eller gjøre opptak og publisere på nett i etterkant.

 

23.06.2018 fra kl. 12.00: Moelvdagene / Prøysen for barn

Prøysenhusets Hogne Moe i muntert samspill, lek og moro med klovnene Kluns og Klædden. Kluns og Klædden må være av landets mest erfarne klovnegrupper. Tor Bergundhaugen og Egil Larsen (også kjent fra sagnomsuste Ringsaker Dannede Selskab) tar både barn og voksne på alvor og sammen med Hogne Moe leverer de en forestilling med sang og musikk fra Prøysens univers – og tullete klovnerier. Høy sjarmfaktor utloves.

Velkommen til teltet på Gatetunet fra kl. 12.00!

 

30.06.2018 fra kl. 12.00: Loppis

Velkommen til loppemarked i sentrum! Arrangementet starter kl. 12.00.

Ønsker du å leie torgbord av kommunen? Send e-post til Lene