Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
""
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
2018 . - Bok . - 335 s.
Bokmål
Opplysninger:
Denne boka tilbyr originale blikk på Midtøsten og utfordringene regionen står midt oppi. Utsiktspunktet er byer der konfliktlinjer dannes, brytes og politikken utformes. Midtøstens dramatiske historie har i stor grad dreid seg om kontrollen over og forbindelsene mellom de klassiske byene i regionen: Jerusalem, Bagdad, Mekka, Kairo og andre. Byene er brennpunkter i det større regionale bildet - liksom Midtøsten selv er et brennpunkt internasjonalt. Byene utgjør Midtøstens nervesystem, og har alltid gjort det. De rommer viktige deler av vår sivilisasjonshistorie, og består i dag som levende byer, tross ødeleggende kriger og okkupasjoner, med shoppingsentra, trafikkproblemer og nabokrangler. Statene er mer usikre og ustabile enheter, ofte formet av ytre makter uten hensyn til lokale identiteter, interesser og behov. Dette skaper konfliktmønstre som kan være vanskelig å forstå for oss som tar nasjonalstaten for gitt. Boka gir en faglig kompetent og lett tilgjengelig framstilling av kompleksiteten og nyansene i de brennbare spørsmålene som berøres, samtidig som overblikket holdes tydelig fram for leseren. Alle kapittelforfatterne har svært god kjennskap til byen de skriver om, og har et personlig engasjement for den. Bidragsytere: Ida Almestad, Nils Butenschøn, Morten Bøås, Jonas Dægre, Lars Haugom, Eirik Hovden, Lena Larsen, Laila Makboul, Rania Maktabi, Kjetil Selvik, Truls Tønnessen , Bjørn Olav Utvik, Knut Vikør, Ragnhild J. Zorgati
Hylleplass:
956 BRE
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse

AvdelingBindPlasseringHylleNoteStatus
Ringsaker bibliotek, Brumunddal VoksenavdPå hylla
Ringsaker bibliotek, Moelv VoksenavdPå hylla
DENNE BOKA TILBYR originale blikk på Midtøsten og utfordringene regionen står midt oppi. Utsiktspunktet er byer der konfliktlinjer dannes, brytes og politikken utformes.

Midtøstens dramatiske historie har i stor grad dreid seg om kontrollen over og forbindelsene mellom de klassiske byene i regionen: Jerusalem, Bagdad, Mekka, Kairo og andre. Byene er brennpunkter i det større regionale bildet - liksom Midtøsten selv er et brennpunkt internasjonalt.

Byene utgjør Midtøstens nervesystem, og har alltid gjort det. De rommer viktige deler av vår sivilisasjonshistorie, og består i dag som levende byer, tross ødeleggende kriger og okkupasjoner, med shoppingsentra, trafikkproblemer og nabokrangler. Statene er mer usikre og ustabile enheter, ofte formet av ytre makter uten hensyn til lokale identiteter, interesser og behov. Dette skaper konfliktmønstre som kan være vanskelig å forstå for oss som tar nasjonalstaten for gitt. Boka gir en faglig kompetent og lett tilgjengelig framstilling av kompleksiteten og nyansene i de brennbare spørsmålene som berøres, samtidig som overblikket holdes tydelig fram for leseren. Alle kapittelforfatterne har svært god kjennskap til byen de skriver om, og har et personlig engasjement for den.

BIDRAGSYTERE: Ida Almestad, Nils A. Butenschøn, Morten Bøås, Jonas Dræge, Lars Haugom, Eirik Hovden, Lena Larsen, Laila Makboul, Rania Maktabi, Kjetil Selvik, Truls H. Tønnessen, Bjørn Olav Utvik, Knut S. Vikør, Ragnhild J. Zourgati.

Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Brennpunkt Midtøsten : byene so
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom