– Sparkesykler er en gjenganger hos barna, ellers ser vi nå som været har bra at friluftsutstyr som kajakker, kano og hengekøyer er mye utlånt, sier Per Raymon Løland hos BUA Ringsaker.

Utstyr for enhver smak

– Vi har kjøpt inn utstyr som kan brukes i og rundt Ringsaker, påpeker Linda Skansberg Torstensen, prosjektleder i "prosjekt Delta!".

– Nå på sommeren har vi blant annet telt, soveposer, hengekøyer, fjellsko, fiskestenger og stormkjøkken – utstyr som trengs for å være ute på fjellet. Også er det masse som kan brukes i skateparken – skateboards, sparkesykler, pennyboards og rulleskøyter. Og utstyr som går på vannsport – kano, kajakker, wakeboard og vannski. Vi har også to «Sup Boards», som har blitt veldig populære. Det er tre meter lange paddle boards som er oppblåsbare, forklarer Torstensen.

Utstyrslageret består også av en rekke sykler, blant annet en veldig kul og populær «fatbike», redningsvester, hjelmer og tursekker.

Låner ut gratis til alle 

– Vi låner ut til alle som er innom oss, man trenger ikke være bosatt i Ringsaker. Dette har vært viktig for oss, da det er mange som besøker Ringsaker på ferie, sier Torsensen.

– Siden Ringsaker er Norges største hyttekommune, er det viktig at alle kan få låne utstyr når de for eksempel er på hytta, eller bare er innom på besøk. Det eneste vi krever er at det de lager seg profil og at det er en ansvarlig over 18 år som låner utstyret, sier Løland og oppfordrer alle til å ta turen innom for å kikke på utstyret de har tilgjengelig. 

BUA Ringsaker holder åpent hele sommeren, tirsdager og onsdager kl. 13-17, og torsdager kl. 13-18. 

Les mer om BUA Ringsaker 

Besøk BUA Ringsaker på Facebook