Både Synnøve og samboeren Øyvind Strand er nå pensjonister, og forteller at de begge trives veldig godt med å komme seg ut i naturen gjennom folkehelsetiltaket «10 topper i Ringsaker».

– I fire år etter hverandre tok vi alle ti. På grunn av akutt sykdom måtte vi nøye oss med syv topper i fjor, men i år er vi tilbake, og satser på ar vi får med oss alle ti igjen, forteller Julusmoen.

Turer som passer alle aldre

– Så langt i år har vi tatt turene Finsandvika, Herstadtjernet, Høsbjørmarka, Bangsberget og Haukåsen. Toppene i fjellet liker vi helst å ta litt utpå høstparten når høstfargene begynner å komme. Gjerne i kombinasjon med litt bærplukking, fortsetter hun.

– Vi trives best når det verste rushet har gitt seg med ivrige «toppjegere». Ellers møter vi mye trivelige og blide folk som hilser og gjerne slår av en prat. Vi er imponert over alle de små ungene som er så målbevisste og ivrige.

– Det er spennende å hente kartene hvert år. Om helsa holder håper vi å delta på «10 topper i Ringsaker» i mange år framover, avslutter Julusmoen og oppfordrer alle til å komme seg ut i naturen!

Opplev Ringsaker som innbygger eller turist

«10 topper i Ringsaker» er et folkehelsetiltak som legger til rette for fine naturopplevelser i kommunen. Turene varierer og passer de fleste. Her har du mulighet til å oppleve nye turområder enten du er bosatt i kommunen, eller er på besøk.

2019 er det tiende året for «10 topper i Ringsaker» – utvalgte turmål som merkes og beskrives for å gjøre ekstra tilgjengelig for alle.10 topper-sesongen starter 1. mai og avsluttes 15. oktober. 

Les mer om toppene, premiene som trekkes ut og hvordan man registrerer besøkene her

Foto: Synnøve Floor Julusmoen