Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen

Treff

1 treff


Omslagsbilde
"4.3

Les anmeldelser
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
2018 . - Bok . - 205 s.
Bokmål
Sjanger:
Opplysninger:
En søndag kveld i april forsøker Glenn Johansen å henge seg i et rør i garasjen. Han har etter nøye overveielser kommet frem til at livet ikke lenger er verdt å leve. Men dessverre for Glenn knekker røret, og han ender opp på det harde betonggulvet ved siden av sin litt slitne Toyota Avensis. Hva nå? Glenn jobber som mellomleder i en mellomstor industribedrift, hvor han ser den ene kollegaen etter den andre stige forbi ham i gradene. Han er nylig separert fra Anita, som har funnet seg en ny mann. Med unntak av hans interesse for bøker om Den andre verdenskrig, er det få gleder i livet hans. Likevel er noe forandret. For hvordan ser tilværelsen ut for en mann som allerede har forsøkt siste utvei? Med hvilket blikk betrakter han sine medmennesker? Finnes det igjen noen illusjoner om kjærlighet og lykke? Eller er lykken nettopp denne: å få sine illusjoner revet vekk? En begivenhetsrik uke i Glenn Johansens liv er en morsom, skarp og eksistensiell roman om det største og tåpeligste av alt: meningen med livet.
Hylleplass:
HEL
Bestill       Husk denne

(beta)Skriv anmeldelse

AvdelingBindPlasseringHylleNoteStatus
Ringsaker bibliotek, Brumunddal VoksenavdPå hylla
Ringsaker bibliotek, Moelv VoksenavdPå hylla
Glenn Johansen har etter nøye overveielser kommer frem til erkjennelsen av at han ikke lenger ønsker å leve. En vårkveld forsøker han derfor å henge seg selv i et rør i garasjen, men røret knekker, og han havner i stedet på det kalde betonggulvet ved siden av sin slitne Toyota Avensis. Så hva nå? Glenn jobber som mellomleder i en bedrift der den ene etter den andre seiler forbi ham oppover i systemet. Nylig separert fra Anita, ingen barn. Han har få gleder her i livet. Men likevel er noe forandret etter hendelsen i garasjen. For hvordan ser tilværelsen ut for en mann som allerede har forsøkt siste utvei? Romanen beskrives av forlaget som en liten komedie om selvmord - en filosofisk fortelling om det største og tåpeligste av alt: meningen med livet. Dette er Mari Kjos Hellums debutbok. Omtalen er utarbeidet av BS.
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

-Jeg var nysgjerrig på om denne boka klarte å lande på beina, når utgangspunktet er en mann som prøver å ta livet sitt. Å velge å gjøre slutt på sitt eget liv er etter min mening det mest drastiske valget et menneske kan ta.
Men ut fra dette startpunktet klarer likevel forfatteren å sy sammen en historie som holder mål. Til tider skurrer det litt, når refleksjonene blir litt for innlysende og servert på et fat til leseren, men historien om hvordan selvmordsforsøket går over i ny livsgnist, er lett å like. Glenn Johansen finner ut at han må ta sin rettmessige plass på jobben, i nabolaget og være ærlig overfor dem han møter.
Heldigvis går ikke alt hans vei av den grunn, men han liker både seg selv og livet bedre når han - klisjealarm - følger hjertet. Feel-good, sørgmodig, oppbyggelig, lettlest.
22.10.2018, 18:06  Mann, 42
Rapportér
Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om En begivenhetsrik uke i Glenn J
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning