Familiemat er en hverdagsredder fra Andreas Viestad! Mer enn 365 oppskrifter, ideer og tips for god, lettvint og bærekraftig hverdagsmat. Boka inneholder nok oppskrifter til å gi deg noe godt hver dag, enten du trenger inspirasjon til gode frokoster, tips til hverdagens redning i form av pasta og rester, ønsker å jazze opp maten med gode dipper og salater, finner trøst i en fyldig suppe eller er lysten på en kjapp dessert på en helt vanlig onsdag. Noe retter er raske å lage, andre lager seg selv mens du gjør andre ting. Her får du store smaker med lite strev og oppskrifter på god familiemat hver dag. Inneholder også huskeliste på bærekraftig mathandling. Andreas Viestad er familiefar, kokebokforfatter og matjournalist i Dagbladets Magasinet. Han er kjent for sine gode og gjennomførbare oppskrifter og er kokk i fjernsynsprogrammet En bit av Norge. Andreas er initiativtaker til og faglig leder ved Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo. Han skriver også om mat i Washington Post.
Hovedbudskapet i Andreas Viestads kokebok er enkelt: Du bør unne deg å spise noe godt hver eneste dag. Her finner du mat som er tilpasset ulike typer mennesker med ulike typer hverdager. Det gis blant annet inspirasjon til gode frokoster, fornuftig bruk av restemat og tips til hvordan man kan sette en ekstra spiss på hverdagsmåltidet. Inneholder også huskeliste til bærekraftig mathandling. Fotograf Mette Randem har tatt bildene til boken, som ble utgitt første gang i 2013. Omtalen er utarbeidet av BS.