Etter å ha hørt politistudentene Veronica og Mats fortelle om studiet og hverdagen som politi fikk Martin bekreftet at dette var yrket for han. 

– Politiet har veldig varierte hverdager og det er et spennende yrke, sier Lysrud. 

Skal gi kjennskap
Men ikke alle 9. klassinger er like sikre på yrkesvalget. Målet med yrkesmessa er at ungdommene skal kjenne til jobbmulighetene innen næringslivet i Ringsaker før de velger studieretning på videregående skole.

– Yrkesmessa på Brumunddal ungdomsskole ble for første gang arrangert i fjor vår. Etter gode tilbakemeldinger både fra næringsliv og elever gjentok vi suksessen i år, forteller næringsrådgiver Heidi T. Karlsen. 

21 bedrifter
Det er kommunens næringsavdeling som sammen med Brumunddal ungdomsskole arrangerer messa. I år deltok representanter fra 21 ulike bedrifter og bransjer for å fortelle om seg selv og behovene de har for arbeidskraft. Hver elev fikk med seg ti til tolv ulike presentasjoner. 

I tillegg til Politiet var blant annet Veidekke, McDonald´s, Tine, Møller bil og Asbjørn Nordsveen representert. Elevene fikk også høre om yrkesmuligheter i kommunale enheter som teknisk drift, brann og barnehage.