– Kjære førsteklassinger! Velkommen til første dag i første klasse på Kylstad skole – og velkommen til hele det spennende skoleåret som begynner nå, sa rektor Kristin Ingelstad, da hun ønsket førsteklassingene velkommen i skolegården i dag tidlig. 

En merkedag i livet

– Jeg håper at det kiler litt i magen nå, og at du som er førsteklassing er litt spent. Noen av dere har allerede sagt at dere gleder dere masse, mens andre kanskje gruer seg litt. Og alt det der er helt greit, og ikke noe rart i det hele tatt, la rektoren til. 

– Første skoledag er en viktig dag, både for deg og foreldrene dine – og vi skal ta godt imot dere. Som dere ser, har vi heist flagget. Kronprinsesse Mette Marit har bursdag i dag, men vi flagger først og fremst for dere, sa Ingelstad.

Trygghet, lek og læring

Mange av førsteklassingene har gått på sommer-SFO, og har allerede rukket å bli litt kjent. I tillegg var alle på en besøksdag før sommeren, noe som gjorde skolestarten litt mindre skummel.  

For førsteklassingen Falk var det kanskje ikke det faglige som var det aller mest spennende i dag. Skolens uteområde, som for tiden er under opparbeidelse, var derimot interessant. 

– Jeg gleder meg aller mest til å kunne leke i det klatrestativet der borte. Og så er jeg litt spent på om vi får lekser, sa Falk.

Etter å ha kommet inn i klasserommet og funnet plassen sin, fikk elevene «sitte i ringen» og bli med på en liten sang. Etter dette fikk de jobbe med sitt aller første skolehefte. 

– Her er det mange som allerede kan skrive navnet sitt, ser jeg! sa Lise Bjørke, som er lærer på trinnet sammen med Kim Tajet Skaug og barneveileder Heidi Edvardsen.

–I dag skal vi ikke bare jobbe, vi skal bli litt bedre kjent med hverandre, og etterpå kommer fadderne deres for å hilse på. De gleder seg veldig til å være sammen med dere, sa Lise. 

Slik er førsteklassingene fordelt på Ringsakerskolene: 

Brøttum (15), Messenlia (4), Lismarka (9), Fagernes (4), Åsen (9), Gaupen (17), Kirkekretsen (22), Hempa (12), Fagerlund (67), Mørkved (52), Kirkenær (15), Kylstad (15), Stavsberg (25), Nes (25) Moelv (30) og Fossen (8).