Klaus Hagerup har igjen lagt ut på en mat- og vinreise i Italia. I Gylne dager og dype viner er det Veneto som undersøkes, en stor vinregion hvor Venezia er største by. Boken er en reiseskildring preget av personlige opplevelser, ofte med et humoristisk blikk. Samtidig inneholder den faktatekster som gir innblikk i en del av denne regionens viner og vingårder, samt passende oppskrifter fra det italienske kjøkken. Med seg i reisefølget har Hagerup som vanlig Bibbi Børresen, i tillegg til fotograf Tom Karlsen og Nils Ole Oftebro som illustratør.
Bli med Klaus Hagerup og hans følge på en humørfylt mat- og vinreise i Veneto, den tredje store vinregionen i Italia. Reisen går fra vingård til vingård med vinsmaking av rødviner fra Valpolicella som ripasso og amarone, hvitviner fra Soave, og for ikke å snakke om prosecco. Du dras med i svingene, fra den ene viderverdigheten til den andre, fra det ene overdådige måltidet etter det andre, gjennom det italienske landskapet blant drueranker og vingårder. Du blir vitne til livlige samtaler rundt matbordet, på kjøkkenet og i bilen underveis mellom stedene. Og mellom smil og latter får du et levende innblikk i Veneto-regionens fantastiske mat- og vinkultur. Mens reiseskildringen til Klaus og streken til illustratøren Nils Ole Oftebro er personlig og full av humor, gir faktatekstene av Bibbi Børresen leseren kunnskap om noen av regionens viner og vingårder - og om det tradisjonelle italienske kjøkken. For dem som virkelig har fått vann i munnen under lesingen, følger også oppskriftene på rettene med i boka. Boka er rikt illustrert med flotte bilder av Tom Karlsen.