– For en og en halv uke siden meldte Dagbladet om et julesjokk! Ingen av de norske tv-kanalene skulle vise «Love Actually» i år. Og det blir jo ikke jul uten nettopp denne filmen, sa rådmann Jørn Strand til kinopublikummet på torget i kveld. 

«Julesjokket» gikk som en farsott på facebook, og det var flere som henvendte seg til Ringsaker-rådmannen med det samme juleønsket: Nemlig å vise julefilmen over alle julefilmer som utekino på torget i Brumunddal.

–  Dyktige medarbeidere i Ringsaker kommune tok utfordringen på strak arm, og i løpet av en liten time var lisenser og andre formaliteter i boks. «Love Actually» skulle komme med Folkekinoen til Brumunddal, sa rådmannen entusiastisk.

– Nettopp derfor er det er så utrolig fint å se så mange på torget vårt nå i kveld. For her på torget samles vi – her har vi gode opplevelser i lag. Det er ingen tvil om at nettopp denne filmen har en plass i hjertet og rører oss. Frammøtet bekrefter det, la Strand til.  

Kino-meny og langåpent

Serveringsstedene Hjørnet Gastrobar, Matfatet, Bakeriet i Brumunddal og City Meet & Eat serverte kino-menyer under forestillingen slikt at publikum enkelt kunne få seg en matbit til filmen. Sentrumsbutikkene holdt langåpent, og dermed var det enkelt å kombinere kino og shopping. 

–  Tenk over hvor du handler og bidra til fortsatt lys i vinduene. Vi vil ha levende butikker i Ringsaker, oppfordret Strand, før han avsluttet med en julehilsen til kinopublikummet:
– Ringsaker kommune love you all. Riktig god fornøyelse!