Ungdom mellom 13 og 18 år oppfordres til å komme denne dagen som blir tettpakket med blant annet workshops, aktiviteter, konserter, prisutdelinger og mye annet. Ønsket er deltakelse fra flest mulig steder i kommunen og en størst mulig variasjon i aktiviteter/hobbyer.

– Vi ønsker å skape en ny møteplass for ungdom i hele Ringsaker, et sted der de kan få vise fram hva de driver med, forteller kultursjef i Ringsaker kommune Asle Berteig. 

Sammen med unge representanter for lag og foreninger og ansatte ved kulturkontoret holdt han mandag pressemøte i teatersalen i Brumunddal.

Oppfordrer lag og foreniger om å bli med

Målet er å få flest mulig lag og foreninger som jobber med ungdom til å bli med på festivalen. De kan få ha en egen stand med sine aktiviteter, og de kan få presentere seg under hovedshowet litt senere på kvelden. 

- Dette er en unik arena for organiserte aktiviteter rettet mot ungdom til å vise seg fram, sier Berteig. 

Med på laget så langt er Brumunddal fotball, Veldre håndball, Nes friteater, Nes turn, Nes fritidsklubb, Moelv fritidsklubb, Brumunddal fritidsklubb, Makerspace, trailmiljøet, scootmiljøet, robotklubben, cospaly-miljøet, rollerderby, tricks-in-bowl og politiet. 

Prisutdeling av Årets bilde

Ungdomsfestivalen skal dele ut tre priser denne kvelden, og allerede nå oppfordres ungdom til å sende inn nominasjoner.

– Vi skal ha en fotokonkurranse hvor ungdom kan sende inn bilde av sin aktivitet eller hobby i forkant av festivalen, og vi vil kunngjøre årets bilde på selve festivaldagen, forteller kulturrådgiver i Ringsaker kommune, Rebekka Joswig.

Ricardo-foto sitter i juryen, og premien i konkurransen er fotoutstyr. All ungdom mellom 13 og 18 år inviteres til å sende inn bilde ved å hashtagge #mingreie-ringsaker på Instagram, eller sende inn bilde via messenger på Facebook-siden mingreieringsaker. Man kan også sende bilde på mail til Rebekka Joswig. Tips for å ta gode bilder blir lagt ut på festivalens egen Facebook-side og kommunens hjemmeside. 

Prisutdeling Årets stemme og Årets aktivitet

– Prisen Årets stemme gis til en ungdom som har gjort en forskjell eller stått opp for en sak i årets som har gått, forteller Joswig. Denne prisen deles ut av en egen jury.
Prisen Årets aktivitet går til et lag eller en forening som har lykkes med å engasjere ungdom i sin aktivitet.

– Vi inviterer til å nominere sin aktivitet eller forening, sier Joswig. Man kan sende inn forslag med en kort begrunnelse ved å kontakte Rebekka Joswig på e-post rjw@ringsaker.kommune.no.

Ungdom tett på planleggingen

Den nye ungdomsfestivalen arrangeres i tett samarbeid med ungdommen selv. 

– Vi skal lage et opplegg som fenger ungdommen, og ikke noe som vi bare tror vil fenge. Derfor er de tett med i planleggingen, påpeker Joswig.

–Dette er en greie for ungdommen, og med stort fokus på at ungdommene skal delta. Arrangementet er av, med og for ungdom, sier ungdomsarrangør Sindre Mathisen. 

– Ved å inkludere flere idretter og nå et bredere publikum, skal man nå ut til et bredere publikum, istemmer Marcus Flaterudhagen. 

Her finner dere mer info om festivalen: 
Facebook - Mingreieringsaker
Ringsaker kommune - Mingreie