Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
"5.0
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
2018 . - Bok . - 191 s.
Bokmål
Opplysninger:
Hver dag er mer enn tusen mennesker i beredskap over hele landet for å rykke ut hvis det verst tenkelige skjer. Et hjerteinfarkt, en trafikkulykke, et alvorlig sykt barn eller en komplisert fødsel langt fra sykehus. Anestesilege Øyvind Thomassen er en av dem, med over tusen helikopteroppdrag bak seg i Luftambulansen. De fleste menneskene han og teamet behandler overlever, men på nesten hver vakt møter han døden. «Etter avsluttet behandlingsforsøk gir den røde flydressen, det avanserte medisinske utstyret og helikopteret ingen hjelp. Når pasienten er død, slutter jeg å være lege og blir meg selv,» skriver han. I dette yrkets stadige nærkontakt med overlevende og etterlatte, rå natur og komplisert medisinsk teamarbeid, møter Thomassen klokskap, mot og omsorg. Denne boken gir intense og levende skildringer av å være profesjonell og menneske i dette. Forfatteren vil at vi skal ta døden tilbake som en del av livet. Boken vil føre leseren gjennom dødens anatomi og fysiologi, og videre følge reisen den døde kroppen og de etterlatte skal gjennom før endelig hvile i jorden eller som støv på havet. Med større kunnskap om dette, vil vi være bedre rustet til å takle både den uunngåelige døden og livet selv. Dersom vi husker på at vi skal dø, vil det bli lettere å stoppe opp og tenke: Hvordan er det jeg lever nå? Det er en bok om enkeltmennesker og sofistikert teamarbeid i det store hjelpeapparatet som er bygget opp i Norge: Luftambulansen, kommunehelsetjenesten og ambulansetjenesten, Røde kors, frivillig redningstjeneste med redningshunder og alpine redningsgrupper, og sivilforsvaret. Om forfatteren Øyvind Thomassen, f. 1969 begynte karrieren som kommunelege i Loppa kommune i Finnmark. Er nå overlege i anestesiologi med spesialfelt innen akuttmedisin. Jobber på luftambulansen ved Haukeland Universitetssykehus og på Sea King redningshelikopter på Banak i Finnmark. Har doktorgrad innen kvalitetsforbedring og pasientsikkerhet og leder diplomutdanningen i fjellmedisin.
Hylleplass:
306.9 THO
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse

AvdelingBindPlasseringHylleNoteStatus
Ringsaker bibliotek, Brumunddal VoksenavdPå hylla
Ringsaker bibliotek, Moelv VoksenavdPå hylla
"Det avanserte utstyret gir meg ingen hjelp nå. Idet Mathis dør, er det en annen side av legerollen som trer fram. Nå blir jeg litt mindre lege og litt mer Øyvind."

Hverdagen til helikopterlegen Øyvind Thomassen er fylt av dramatiske redningsaksjoner. Noen blir solskinnshistorier, men ofte må han og kollegene støtte noen som nettopp har mistet sin nærmeste.
Boken er en gripende fortelling fra innsiden om hvordan det er å være menneske i dette yrket. Om kompliserte medisinske inngrep, pårørendes mot og kjærlighet, og hjelpemannskapenes omsorg og innsats.
Alle disse opplevelsene har overbevist Thomassen om at vi trenger å bryte ned tabuene rundt døden.

Øyvind Thomassen er anestesilege, med over tusen helikopteroppdrag bak seg på luftambulansen ved Haukeland Universitetssykehus og Sea King redningshelikopter på Banak i Finnmark. Han kommer fra Kristiansand, er gift og har to barn. Dette er hans første bok.

Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Livredderen og døden : historie
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom