Høsten 2023 utga Alf van der Hagen boken "Ønsk meg heller god tur". Boka er det nærmeste en kommer en selvbiografi fra Ambjørnsen.
I dette foredraget forteller Alf van der Hagen om Ingvar Ambjørnsens begivenhetsrike liv: om oppveksten  og ungdomstiden i Larvik, før han flyttet fra byen og tok arbeid på psykiatrisk avdeling på sykehus i Lier og i Bergen. Van der Hagen forteller videre om Ambjørnsens år på landbrukshøgskole, om debuten på eget forlag i Bergen, om år etter år uten fast adresse i Oslo før han flyttet til Hamburg i 1985 og ble en av Norges mest produktive og populære forfattere.

Helt siden debuten har Ingvar Ambjørnsen skrevet frem karakterer som står på kanten eller på utsiden av samfunnet, karakterer preget av angst og psykisk uro, rus og utenforskap, men også preget av varme og humor, vennskap, solidaritet ... og ikke minst sterke naturopplevelser. Bøkene hans har blitt folkelesning, høyt elsket av både unge og voksne lesere.

Med sjangeren «samtalememoarer» har Alf van der Hagen skapt en særegen blanding av kulturhistorie og forfatterbiografi. Han kommer til biblioteket for å fortelle om Ingvar Ambjørnsens liv og forfatterskap.
 

Sted: Ringsaker bibliotek, Brumunddal
Tid: Tirsdag 10. september klokka 19:00