Tjenester ved skolen

Om skolehelsetjenesten:
Skolehelsetjenesten er en fortsettelse av helsestasjons-virksomheten. I tillegg til vaksinasjonsarbeidet er målet å komme i kontakt med barn og familier som har behov for ekstra hjelp og støtte så tidlig som mulig. 

Kontortid på skolen: 
Blir oppdatert senere

Kontaktinformasjon: 
Brumunddal helsestasjon: 62 33 59 30
Adresse: Mausetvegen 10, 2382 Brumunddal
E-post: postmottak.helsestasjoner@ringsaker.kommune.no 

Vaksiner og kontroller:
Gjøres på helsestasjonen

7 år: Besvarelse av helseopplysningsskjema, vekt/lengde/vaksinering og samtale hos helsesykepleier på helestasjonen

9 år: Vekt/lengde (nytt fra 2016)

11 år: Vaksinen MMR (meslinger, kusma og røde hunder)

12 år: HPV - vaksine tilbys jentene (humanopapillomavirus) 

Satsningsområder

First Lego League

Elevene på 4.-7.trinn er årlig med det tverrfaglige prosjektet First Lego League.

First Lego League Explore er et forsknings- og teknologiprosjekt som introduserer barn i alderen 6-9 år til en spennende verden av vitenskap og teknologi.

First Lego League Challenge er en kunnskaps- og teknologikonkurranse som strekker seg over en arbeidsperiode på 8 uker. Den har som mål å inspirere barn og unge i alderen 10-16 år til å bli morgendagens ingeniører, forskere og problemløsere. I løpet av arbeidsperioden vil deltagerne oppleve utforskertrang og skaperglede, sette egne ideer ut i livet, og lære seg å programmere.

MAM (Mestre Ambisiøs Matematikkundervisning)

Skolen er inne i sitt andre år med arbeid rundt MAM-modellen. Skolen arbeider tett med Matematikksenteret i Trondhjem, Newtonrommet og andre skoler i Hamarregionen. MAM (Mestre Ambisiøs Matematikkundervisning) er et program for lærere som vil samarbeide om å utvikle sin undervisningskompetanse i matematikk. Programmet kan gjennomføres av kolleger på en skole eller i nettverk mellom skoler.

Inkluderende læringsmiljø

Vi er inne i et arbeid rundt inkluderende læringsmiljø med fokus på inkluderende undervisning, elevmedvirkning og traumesensitiv tilnærming til alle barn.

Inkluderende undervisning

Oppdateres senere

Elevmedvirkning

Oppdateres senere

Traumesensitiv tilnærming til barn

Mørkved skole har et tett samarbeid med barnevernet rundt temaet traumesensitiv omsorg. Traumebasert omsorgs tre grunnpilarer er trygghet, relasjon og regulering (Bath, 2008)

Forsterket avdeling

Regnbuen tilbyr en hverdag med spesialpedagogisk innhold og tilrettelegging. I løpet av skoleuka har elevene ulike tilbud slik at elever med individuell opplæringsplan opplever mestring, opplevelser i felleskap og gleder over å lære og utvikle seg. 

Alle elever på Mørkved skole har trinntilhørighet, men i tillegg har elever som har behov for det et tilbud på en forsterket enhet. Her er det stor personaltetthet, noe som fører til en stor grad av tilrettelegging og oppfølging av den enkelte elev. Dette innebærer visse særtrekk i skolens organisering, undervisningstilbud, miljø og et utvidet omsorgsbegrep. Vi arbeider for å være en kvalitetsskole med barnet i sentrum. Vi ønsker å utvikle en kultur som preges av likeverd og et inkluderende fellesskap.

Kommunikasjon er viktig for alle. På Regnbuen står kommunikasjon i fokus, og alle elevene skal få kommunisert på sin måte, via tale, tegn, bilder/symboler eller digitalt verktøy. Regnbuen har språksamlinger, eller individuelle økter daglig. Til bruk i dette arbeidet brukes også musikkterapi aktivt.

Mørkved skole er en digital skole, der alle elever har hvert sitt nettbrett i undervisningen. På Regnbuen brukes dette også aktivt i hverdagen for å bedre elevenes læring.

Samarbeid mellom hjem og skole

På Mørkved skole har vi stort fokus på hjem-skolesamarbeid. Foreldrene er de viktigste påvirkerne i barnas liv. Samarbeidet er viktig for elevenes faglige og sosiale læring og utvikling. Foreldrenes holdninger til skolen er av stor betydning for elevenes engasjement og innsats på skolen. Foreldre har alle ulike forventninger, behov og meninger om skolens mål og praksis, og vi jobber for å skape en felles forståelse for hva som er viktig i et godt læringsmiljø. 

IST Home

Ringsaker benytter IST Everyday som skoleadministrativt system. Ved skoleåret 2023-24 brukes en ny app for foresatte, IST Home, for kommunikasjon mellom skole og hjem. Appen er koblet direkte mot IST-løsningen som benyttes både i skoler/SFO og i kommunale barnehager. Appen har flere funksjoner, f.eks:

  • gir oversikt over aktiviteter for barn i barnehage/SFO/skole, planer, timeplaner osv. 
  • gruppemeldinger fra lærere til foresatte 
  • en-til-en meldinger til/fra lærere 
  • melde fravær, vise fravær, statistikk 
  • booke time for samtale 
  • oppdatere kontaktopplysninger 
  • tilgang til samtykke-/ og søknadsskjemaer

Last ned IST Home fra Appstore eller Google Play til din mobiltelefon 

Logg inn med ID-porten (bankID/Min ID) 

Sjekk at dine barns navn kommer frem i appen. Hvis ikke, ta kontakt med skolen din.