Nyansatt folkehelsekoordinator Ingeborg Nordlund i Ringsaker kommune ser fram til å møte noen av de turglade ringsaksokningene som har deltatt i de to tilbudene.

– Ti topper er et samarbeid mellom Hamar og Hedemarken Turistforening, Ringsaker Orienteringsklubb og Ringsaker kommune, og jeg synes det er utrolig spennende og gøy at vi sammen kan lage et tilbud som er så populært blant folk. I år er det 1903 deltakere som har registrert seg eller sendt inn turkort i Ti topper, og over 1000 har gått fem turer eller mer. Og aldersspennet viser at dette er noe som treffer absolutt alle; yngste deltaker er 0 år, mens eldste registrerte deltaker er 90, forteller hun.

Ny rekort i stolpejakt

Odd Rise fra Ringsaker Orienteringsklubb er også godt fornøyd med årets deltakertall i stolpejakten.

– For første gang er et faktisk flere som har registrert seg eller deltatt på stolpejakt enn på Ti topper. Hele 2150 har registrert seg i app’en, mens 75 har sendt inn kort. Det er flere deltakere enn noen gang, til sammenligning var det 1500 som deltok i fjor. Totalt er det tatt 35.482 klipp i årets stolpejakt, og det er jo helt fantastisk!, sier han. 

Bokpresentasjon

Etter premieutdelingen tar Oddvar Brå og Thor Gotaas over stafettpinnen. Oddvar Brå er en av Norges største skilegender og gikk på ski inn i folkesjela. Thor Gotaas har skrevet ei bok om den folkekjære langrennsløperen fra Hølonda som er godt kjent for et stavbrekk under VM i Oslo i 1982, men som presterte mye mer i en lang karriere. De kommer til biblioteket i Brumunddal for å prate om boka "Oddvar Brå. Et skiløperliv."