Kommunestyret har i møte 13. juni 2018, sak 051/18 vedtatt reguleringsplan for utvidelse av Tømten massetak.  Reguleringsplanen er med det rettskraftig, med unntak av tidspunkt for sprenging og boring. Årsaken til det er at i samme møte som reguleringsplanen ble behandlet, vedtok kommunestyret i saken om ‘Endring av driftstider i massetak’, KST-sak 049/18 følgende:
«
1. Lillehammer pukkverk gis tillatelse til å utføre sprengning og boring i perioden 15. juni til 1. mai mandag til fredag i tidsrommet 0700 – 1600.

2. Rudshøgda massetak gis tillatelse til å utføre sprengning i perioden 15. juni til 1. mai på mandag til fredag i tidsrommet 0700 – 1600.

3. Tømten massetak gis tillatelse til å utføre sprengning og boring i perioden 15. juni til 1. mai på mandag til fredag i tidsrommet 0700 – 1600.

4. Rådmannen gis fullmakt til å innarbeide endringene i den enkelte reguleringsplan.

Saken sendes ut på høring.»

Et endringsforslag om å tillate sprenging og boring i perioden 1. august til 15. juni lå ute til offentlig ettersyn og ble sendt på høring til berørte parter. Dette forslaget var bl.a.  begrunnet med hensyn til naboer og øvrige interessenter. Rådmannen la dette til grunn i forslag til vedtak, og det ble også vedtatt av planutvalget. Kommunestyret endret imidlertid forslag til vedtak, begrunnet med hensynet til fugl- og dyreliv. Dette innebærer at det er tillatt med sprengning og boring i perioden 15. juni til 1. mai.

Kommunestyrets vedtak om driftstider har ikke vært hørt hos berørte parter. Det gis nå mulighet for å uttale seg til kommunestyrets vedtak og fristen for uttale er satt til 10. august 2018. 

På bakgrunn av dette velger kommunen å ikke sende ut melding om vedtak av reguleringsplan for utvidelse av Tømten massetak med opplysning om klageadgang, før enn driftstidene er avklart. Mottakere av dette brevet vil derfor på et senere tidspunkt motta brev med opplysninger om klageadgang, innløsning og erstatning.

Dokumentene i saken om driftstider finnes på kommunens innsynsløsning. Dokumentene i reguleringsplanen for Tømten massetak finnes i Planinnsyn.

Alle uttalelser vil bli behandlet politisk i planutvalget og i kommunestyret. Etter høringen og det offentlige ettersynet vil innkomne uttalelser bli gjennomgått. Om nødvendig vil justering av bestemmelser og øvrige plandokumenter bli utført før endelig planforslag legges fram for politisk behandling i planutvalget og kommunestyret.

Utsatt rettsvirkning
Av hensyn til berørte parter som ikke har hatt anledning til å vurdere de nye driftstidene, gis kommunestyrets vedtak om godkjenning av utvidelse av Tømten massetak utsettende virkning med hjemmel i forvaltningsloven § 42. Det innebærer at det ikke er anledning til å bore og sprenge i perioden 15. juni til 1. august før det er gjort nytt, endelig vedtak i saken.

 

Ta kontakt med saksbehandler hvis du trenger informasjon eller veiledning i plandokumentene. En part har med visse unntak rett til å gjøre seg kjent med dokumentene i saken og rett til veiledning om saksbehandlingsregler m.v.