For brukerne er Holo et godt dagaktivitetsstilbud, med jobber der det er lett å se resultater av arbeidet.

– Det fine med å være i gartnergruppa, er at de får være med på hele prosessen fra vi sår blomsterfrø i drivhuset til at folk kommer og kjøper blomster. Selvplukk er populært, og mange er innom, forteller gartner Line Kaashagen.

Grønne fingre

– Her er det fint å være. Å prate med blomstene gjør at de blir større, fastslår Inger, som er en av de mange med grønne fingre i gartnergruppa til Arbeids- og opplæringstjenesten på Holo.

– Det har jeg etter bestemor og bestefar. Jeg har til og med fått drivhus av bestefar som jeg har hjemme. Der har jeg tomat, agurk og masse forskjellige blomster, sier hun ivrig.

Kom og plukk selv

– Kom til Holo og opplev den unike hagen. Vi holder åpent fra 9 - 21 hver dag, også i helgene frem til 1. oktober, og har Ringsakers fineste solnedgang! Folk kan ta med seg en saks og gå rundt i hagen og plukke de blomstene, grønnsakene eller urtene de ønsker, og betale i selvbetjeningen, sier Kaashagen.

– Før var hagen kjent for at man kunne komme hit og plukke blomster man kunne tørke, nå er det ikke det vi i hovedsak satser på lengre – vi har mest friske sommerblomster nå, men mange av dem kan jo også tørkes, påpeker hun.

Arbeids- og opplæringstjenesten i Ringsaker kommune er et tilbud til funksjonshemmede i yrkesaktiv alder. De gir tilbud om arbeid, aktivitet og opplæring til ca. 110 brukere. Virksomheten ligger på tre steder, både på bygda og i byen: Brumunddal, Holo og Sund.