Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Dette er Ringsaker kommunes offentlige nettsted. For å komme til vår markedsportal, besøk www.ringsaker.no
A A A
SFO

SFO

Skolefritidsordningen

Tips en venn Skriv ut

Skolefritidsordningen er et omsorgs- og fritidstilbud ut over den obligatoriske skoledagen for barn i 1. til 4. klasse og for funksjonshemmede barn i 1. til 7. klasse. Ordningen er beregnet for de som har behov for tilsyn utenom den obligatoriske skoletiden. Pr. 1.august 2017 er det 27 barn som benytter seg av SFO-tilbudet ved Lismarka skole.

Tilbudet skal være med å dekke barnas behov for tilsyn, omsorg, vennskap, fellesskap, lek og aktiviteter i samspill med jevnaldrende og voksne i barnas nærmiljø.                  

Tilbudet gis før og etter skoletid. Skolefritidsordningen legger til rette for lek, omsorg, allsidige aktiviteter og sosial læring med utgangspunkt i barnas alder, funksjonsnivå og interesser.

Lismarka skolefritidsordning ble startet i Lismarka barnehage i 1994 og ble flyttet opp til 6 åringenes lokaler i 1996.

Vi har et flott nærmiljø, med skogen og lysløypa som nærmeste nabo. Ellers blir skolens uteområde flittig brukt, både fotballbanen, ballbingen, sykkelløypa, huskene, dokkestua og ikke minst den lille skogtappen.

Vårt mål er å gi barna omsorg og tilsyn slik at de føler trygghet og trivsel ved skolen og skolefritidsordningen. Når barn føler seg trygge og trives er det et godt grunnlag for læring.        

Det viktigste målet for skolefritidsordningen er at barna skal utvikle et positivt selvbilde, og få tro på seg selv som et betydningsfullt menneske. Det er ønskelig at barna skal bli selvstendige mennesker som gradvis kan ta ansvar for seg selv og sine omgivelser. Barna skal få oppleve at de “er” noe, kan noe og betyr noe i kraft av seg selv. Skolefritidsordningen skal være en del av barnas sosiale nettverk; et sted som gir trygghet og hvor det er godt å være.

Åpningstidene er fra 7.00 -16.30 på hverdager. SFO holder åpent i skolens ferier. Unntaket er jule - og påskeukene, samt hele juli måned som det er feriestengt.