Kvelden før RingsakerOperaen har sin premiere på sin enakter PUSH, får vi en mulighet til å fordype oss litt i hva våre tre store ‘bok-religioner’ legger i vårens temaer tilgivelse og forsoning. Vi har invitert representanter for jødedom, kristendom og islam til en sofasamtale om hva som forener og hva som skiller.
Michael Kohn er rabbiner i Det mosaiske trossamfunn i Oslo. Han vokste opp i Oslo som sønn av Ervin Kohn. Han skulle først studere organisasjonsledelse i England, men endte opp med teologien. Han har vært rabbiner i Israel og Bern, og begynte i Oslo høsten 2023. 
Vår biskop på Hamar, Ole Kristian Bonden kommer. Han er godt kjent hos oss med oppvekst i Brumunddal. Sist han var her på biblioteket i fjor vår, hadde han en samtale med Anita Ihle Steen om hedmarkingene og kirka.
Amina Selimovic besøkte biblioteket vårt i fjor vår med et foredrag om islam. Hun kom til Norge som flyktning 11 år gammel. Hun har vært stipendiat på Det teologiske fakultet, har nylig tatt en doktorgrad på islamsk feminist-teologi, og arbeider nå på 22.juli-senteret.
Samtalen er et samarbeid mellom RingsakerOperaen, Ringsaker bibliotek og Ringsaker kirkeakademi.

Arrangementet er støttet av Fritt Ord.

Sted: Ringsaker bibliotek, Brumunddal

Tid: Torsdag 6.juni kl 19.00