Fredheimvegen har hatt fokus på brannvern denne uka. Vi har tatt utgangspunkt i Hils på Eldar og Vanja. Dette er et undervisningsopplegg for barn i barnehagen som er utviklet av Samarbeidsgruppa for brannvern i skolen. Opplegget består av en perm med illustrerte plansjer, hånddukker, rollespill, samtaleemner, historier og fargeleggingsoppgaver.
Vi har hatt samlinger og gruppeaktiviteter med fokus på brannvern; blant annet har vi gått rundt i barnehagen vår og lett etter røykvarslere (vi fant mange), vi har sett etter nødutgangskilt og vi har lært hvor vi skal ringe hvis vi oppdager brann: 110- det er ikke tull! Vi har også lekt og øvd brannøvelse.

Brannvern er et tema som både kan være spennende og morsomt for noen barn, mens for andre barn kan det være litt skummelt. Vi har tilpasset det slik at alle har lært litt om et viktig tema. Det er viktig at vi snakker om brannvern, brannfarer og hva vi må gjøre hvis vi oppdager brann.  Øvelse gjør som kjent mester!

Fikk hilse på ordentlige brannmenn
Storesprettgruppa vår var på besøk på brannstasjonen.  Det var spennende å møte ordentlige brannmenn på en ordentlig brannstasjon. Vi fikk se garderoben med alle brannmannklærne, vi fikk prøve hjelm og surstoffmaske og vi fikk se alt hva en brannbil inneholder. Men det aller morsomste var nok å få sitte på i brannbilen. Da var det store smil på alle sammen.