- Dette er nydelig kunst med så fine farger, sier Sirhaug.

Hun har selv jobbet mye med hendene, blant annet med rosemaling. Men i det siste er det blitt færre muligheter til kreative sysler da synet er i ferd med å svikte.

- Da er det fint med så klare farger på kunsten, sier hun og studerer et fargerikt smykke laget av kunstner Toril Bonsaksen.

Utstillingen er et samarbeide mellom Kunstbanken Hedmark Kunstsenter og Ringsaker kommune og viser verker av tre kunstnere. Anna Talbot er inspirert av eventyr og barnesanger, Toril Bonsaksen bruker fenomener fra fulgeverdenen for å visualisere temaer som migrasjon, identitet og fremmedgjøring, og Dina Hald  jobber med tegneserieuttrykk.

- Arbeidene har et stort spenn i størrelser og uttrykk. Her er materialglede og herlig fantasi i kombinasjon med håndverksmessig og faglig dyktighet, sier kulturrådgiver Ragnhild Nilsen Austdal ved Kultur i Ringsaker kommune.

Annet publikum

Det var hun som først  tok initiativ til å få vandreutstillingen til Tømmerli.

- Vi håper utstillingen vil gi folk en god opplevelse, og med Tømmerli som arena er målet å treffe et publikum som man  ikke møter i et tradisjonelt galleri, sier hun.

Inger Lise Libakken fra Kunstbanken er enig.

- Vi vet at mange ikke har anledning til å komme til oss på Hamar. Derfor er det fint å komme dit folk er, sier hun.

Avveksling i hverdagen

Jorunn Sundmyhr hadde tatt turen ned til foajeen for å se på kunsten. Hun var imponert over arbeidene.

- Jeg skjønner ikke at det går an å lage slike smykker. Nei, dette er altfor fint til å brukes.

Inger Lise Libakken mener utstillingen «Bevinget» passer fint nettopp på et sted som Tømmerli.

- Vi i Kunstbanken tror på verdien av å ha underlige ting å se på i hverdagen. Da kan man la tankene slippe fri  og fare av sted, sier hun .

Varer fram til nyttår

Til åpningen onsdag var brukere og  venneforeningen ved Tømmerli Bo- og aktivitetssenter invitert, og det hele ble markert med spill fra folkemusiker og fiolinist Oline Sofie Bakkom og bobler i glassene.

Utstillingen vil stå ut året og er åpen for alle.