I løpet av februar og mars har ungdommer i alderen 13-16 år laget kortfilmer med mobilen om ting som opptar dem eller om noe de synes er gøy. Filmene vises under filmfestivalen #minfilm torsdag 22. mars i teatersalen i Brumunddal.

Her blir det utropt vinnere i ulike kategorier. Beste film, Beste historie og Beste formidling kåres av en jury bestående av videojournalist Kristina Skamsar fra Lillehammer, klipper Patrick Engevold fra Hamar og kultursjef Asle Berteig. Prisen Folkets favoritt er det ringsaksokninger som kårer. Alle kan være med å gi sin stemme. Resultatet blir offentliggjort under festivalen.

Se filmene og stem her:

- Det er gøy at så mange ungdommer har engasjert seg. Og vi er imponert over hva mange har fått til. Det sitter mye talent rundt omkring i kommunen, sier kulturrådgiver Rebekka Joswig.

I forkant av filmkonkurransen fikk alle kommunens 376 9.-klasssingene besøk av profesjonelle filmfolk som ga dem et grunnkurs i det å lage en kortfilm med mobilen. Etterpå ble de, og alle andre mellom 13 til 16 år, invitert med i konkurransen. Filmer fra alle fem ungdomsskolene er representert.

22. mars skal filmskaperne feires. Det blir en åpen visning i fritidsklubben i Brumunddal kl. 18. Deretter starter festivalshowet i teatersalen hvor de nominerte filmene vises og premieres. Ungdommer fra Ringsaker kulturskole og Nes friteater står for sceneshowet. Den kjente videobloggeren og komikeren Maria Stavang, alias Piateed, kommer for å dele ut Folkets favoritt.

- Vi oppfordrer alle ungdommer i Ringsaker til å møte opp denne dagen. Arrangementet er gratis og det blir satt opp gratisbusser fra Brøttum, Nes, Moelv og Furnes. Så det er ingen unnskyldning for ikke å komme, sier Joswig.

Det er Kultur som har tatt initiativet til prosjektet, og jobber i tett samarbeid med Ringsaker kulturskole.

Program for kvelden:

18.00-19-00: Alle filmene laget av ungdommer blir vist i fritidsklubben ved siden av teatersalen. Her kan du stikke innom og ta en titt. Kiosken er åpne.
19.00-20.30: Festivalshowet går av stabelen inne i teatersalen. Prisutdeling, filmvisning, musikk, dans og teater. Piateed kommer!
20.30.22.00: Afterparty. Åpen kiosk.
22.00: Gratisbusser returnerer til Brøttum, Moelv, Nes og Furnes.

Gratisbusser:

Vi setter opp gratisbusser fra Brøttum, Nes, Moelv og Furnes til filmfestivalen #minfilm i teatersalen i Brumunddal. Tilbudet gjelder alle ungdommer som vli være publikummere.

NB: Vi trenger påmelding. Dette må vi vite: Navn, telefonnummer, fra hvilket sted du vil ta bussen og om du skal sitte på både tur og retur.

Send påmelding via FB-messenger eller
SMS: 97708832