Det er brannvesenet som har stått for installasjonen, og Knut Roar Molstad er godt fornøyd med arbeidet som er utført.

– Dette har vært en veldig meningsfull jobb for oss. Vi har fått kommet inn til folk, hatt god dialog og fått pratet litt om sikkerhet i hjemmet. Det har vært stort engasjement hos våre folk i dette arbeidet, sier han.

Redder liv

Alle som har fått installert den nye alarmen har også fått koblet på en røykvarsler. Dette mener Molstad allerede kan ha reddet liv her i Ringsaker.

– Vi hadde en utrykning på noe som kunne ha utviklet seg til å bli en komfyrbrann, men der røykvarsleren ble utløst og vi kom før det rakk å ta fyr.

Bo hjemme lenger

De digitale trygghetsalarmene har mulighet for tilkobling av 25 ulike sensorer. For å finne løsninger som er mest mulig skreddersydd for den enkelte, vil behovene til hver enkelt bli vurdert. En av de mulige sensorene man kan koble til alarmen er en fallsensor.

– Vi har allerede noen fallsensorer i drift, og vi tror dette vil være det som blir mest etterspurt. Den største redselen mange eldre og pårørende har er knyttet til det å falle, og bli liggende uten hjelp. Med en fallsensor trenger man ikke bekymre seg for det lenger, og det gir økt trygghet og livskvalitet. Andre typer sensorer som kan kobles på er GPS-brikke, dørsensor og en bærbar trygghetsalarm som fungerer uansett hvor man er. Alle disse mulighetene kan bidra til å gjøre det mulig for mange å bo hjemme lenger, og til å klare seg selv uten for stor inngripen i hverdagen, forteller kommunalsjef Sverre Rudjord.

På bildet: Espen Dahlsveen, Leif Annar Rognlien, Lillian Svensli, Sverre Rudjord, Ole Jacob Fodnes, Vegard Dahlsveen og Knut Roar Molstad.