- Vi har igjen fått gleden av å jobbe sammen med Mari Silje og Håkon, forteller en stolt kulturskolerektor, Benedicta Gray.
Julekonserten med Ringsaker kulturskole, Mari Silje og Håkon Samuelsen og utvalgte gjester ble for første gang arrangert i fjor. Elevene fikk da synge og spille med Didrik Solli-Tangen, Siri Kval Ødegård og Trondheimsolistene, i tillegg til søskenparet Samuelsen som selv har vært elever ved kulturskolen.
- Vi har fokus på kompetanseoverføring og er stolte over at vi lager denne arenaen for barna våre. Vi håper at dette kan inspirere elevene og vise at det er mulig å nå drømmen sin. Kanskje blir noen av disse elevene neste Mari Silje og Håkon, sier kultursjef Asle Berteig.

Tredelt konsert
I likhet med i fjor er konserten delt inn i tre deler. Elevene fra kulturskolen står for den første delen, i del to spiller Tine Thing Helseth sammen med messingelever fra kulturskolen, mens den siste delen er viet til Mari Silje, Håkon og Trondheimsolistene.
- Det er også mulig at flere av de internasjonale artistene under Klassisk Julekonsert tar turen til Ringsaker kirke, forteller kultursjefen.
Billetter til konserten selges hos kommunens servicesenter i Brumunddal og Moelv. Billettene koster 150 kroner for voksne og 75 kroner for barn, og inntektene fra konserten går til et nytt fiolinsett til Ringsaker kulturskole. Konserten starter kl. 19.30 og dørene åpner kl. 19.15.