- Jeg vil vite mer, komme sammen med ungdom fra hele kommunen, lære ting og være med og påvirke det som skjer. Derfor er jeg med i ungdommens kommunestyre, sier den nyvalgte ordføreren, som går helsefagarbeider på Ringsaker videregående skole.
 
Naturlig engasjement
I to eller tre år – hun er ikke riktig sikker på hvor lenge – har hun vært en del av ungdommens kommunestyre i Ringsaker. I tillegg har hun vært tillitsvalgt i klassen og sittet i elevrådet så lenge hun kan huske.
- Jeg er engasjert og får høre at jeg er god til å prate for meg. For meg faller det naturlig å vise engasjement, forteller 17-åringen. 
 
Forbilder
Talefør er også hennes politiske forbilder. De består utelukkende av kvinner.
- På lokalt plan er Anita Ihle Steen en veldig flink og trivelig dame. Ellers har jeg alltid sett opp til Siv Jensen. Hun er tøff og staut. Hun tør å stå for det hun mener. Er ikke rolig og bedagelig som Stoltenberg, og vet hva hun vil frem til.
- Kjenner du deg igjen i henne?
- Litt både og. Hun er rett på sak – det er jeg også, sier Linda.
 
Fremtidas politikere
Den nye ordføreren synes det er positivt at Ringsaker har ungdommens kommunestyre.
- Vi som sitter der har en eller annen form for engasjement. Der får vi brukt det og påvirket det som skjer. I tillegg er UKS en startfase for de som virkelig vil bli politikere. Det er jo tross alt vi som skal overta kommunen om flerfoldige år, det er greit å få engasjert oss tidlig, mener Aas Sandbæk.
Mange har sagt at hun bør prøve seg i ungdomspolitiske partier, enn så lenge holder hun seg til UKS.
- Nå skal jeg konsentrere meg om skolen og gå ut som lærling om et år. Deretter får vi se hva som skjer.