Tidligere har Hias delt ut papirposer til våtorganisk avfall to ganger i året. Nå skal du i stedet bruke den gule lappen som fulgte med tømmekalenderen for 2012, eller skrive en egen lapp og henge den på beholderen litt før du er tom for poser. Når renovatøren tømmer beholderne dine, gir han deg nye poser. Slik får du poser etter behov, og slipper å ha et lager liggende eller måtte reise å hente nye.
 
Bruk om igjen eller skriv egen
Den gule lappen tåler å bli litt våt og kan brukes mange ganger. Legg den sammen med de våtorganiske posene, så finner du den lett igjen når det begynner å bli tomt. Blir den gule lappen borte, kan du få ny hos Hias. Du kan også skrive en lapp selv og feste den på beholderen. Husk å feste egenlaget lapp godt synlig for renovatør.
 
Tomt før tømming?
Går du tom for papirposer før renovatøren kommer, får du som tidligere poser på alle gjenvinningsstasjoner, kommunens servicekontor og hos Hias administrasjon i Vangsvegen 143 på Hamar (bygget Fredvang bak CC). Nye poser er gratis. Ordningen med utdelingen av papirposer i borettslag fortsetter som tidligere. Plastsekker deles også ut som før. De gjennomsiktige sekkene til plastemballasje deles ut som tidligere en gang i året.
 
Ny tjeneste: Varsel om tømming på mobilen
Hias tilbyr nå også en tjeneste der du kan få varsel på mobilen kvelden før du har tømming. Send en tekstmelding til telefonnummer 2105 med kodeord «hias» og din tømmekode. 
 
For eksempel: «hias 2P»
 
Tømmekoden ser du på restavfallsbeholderen (klistremerke). Vær obs på at kodene 1O, 2O, 3O, 4O og 5O skrives med bokstaven O og ikke null. O står for oddetallsuke. Om du skriver store eller små bokstaver har ikke noe å si. For papir finner du tømmekode på tilsendt papirkalender. Du kan også kontakte Hias for å få den.
 
Tjenesten koster en krone per varsel. Du sier opp tjenesten ved å sende «hias stopp» til 2105.