Bakgrunnen er Lillehammers nyopprettede Fakkelpris og den tilhørende fakkelstafetten som går gjennom Lillehammer, Ringsaker, Øyer, Ringebu og Gausdal. Fakkelen bringes fra ordfører til ordfører, og tirsdag var det Ringsakers varaordfører Geir Roger Borgedals tur til å markere samarbeidet med Lillehammer-regionen. 
 
Ungdom i fokus
- Vi har valgt å ha ungdomsfokus på dagens arrangement. Først og fremst fordi vi har så mange fine ungdommer. I tillegg skal det være ungdoms-OL i regionen i 2016, og her på Sjusjøen kan vi garantere både snø og godt skiføre, sa Borgedal.
Han benyttet også anledningen til å skryte av Sjusjøen som nylig ble kåret til Norges beste langrennssted av avisa VG.
- Det som er så fascinerende er at du kan være i et yrende folkeliv her nede på Sjusjøen. Så kan du sparke på deg skiene, gå i femten minutter innover fjellet og ha følelsen av at du har hele fjellet for deg selv.
 
På ski over kommunegrenser
Ringsakerjenta Marthe Bjørnsgaard brakte fakkelen over kommunegrensa fra Lillehammer og overrakk den til varaordføreren. 
- Jeg har gjort som ordføreren på Lillehammer – fått noen med bedre kondis enn meg selv til å bringe fakkelen trygt over til Pellestova og ned til Hafjell, sa varaordfører Geir Roger Borgedal.
Andrea Freng og Per Ola Flaten i Team Sjusjøen bringer fakkelen på ski videre til Hafjell, hvor Borgedal onsdag overrekker den til Øyer kommune.