Årets turmål er Bjørgeberget, Boligvika, Syverud øvre, Rustadberget, Mæhlumsmarka, Åsberget, Aursmoberget, Brumundsjøen, Mostefjellet og Svartkampen. 10 topper i Ringsaker starter opp 1. mai med de fem første turmålene, mens de resterende fem er tilgjengelige fra 1. juni. Sesongen varer til oktober.
 
Regionsamarbeid
Nytt av året er et samarbeid med de øvrige kommunene i Hamar-regionen. Det er Hamar og Hedemarken Turistforening som er pådriveren for samarbeidet.
- 10 topper har skapt folkevandring i Ringsaker. Vi fant ut at den gode malen vi har i Ringsaker også kunne brukes i de tre andre kommunene, forteller daglig leder Margrethe Ruud Skjeseth.
Resultatet er 10 sykkelturer i Hamar og omegn, 7 steder i Stange og 6 topposter i Løten – i tillegg til Ringsakers 10 topper. Hver kommune har sin turbrosjyre med eget turkort.
 
Opplever nye sider
- Vi vet av erfaring at mange som ellers ikke pleier å bruke naturen deltar på 10 topper og opplever nye sider av kommunen sin. Det gjør 10 topper til et godt folkehelseprosjekt, sier Wenche Enge.
Turbrosjyren er i år betalt av Hedmark fylkeskommune.
- Vi er veldig glad for at vi får lov til å være med på dette her. Fylkeskommunen er opptatt av å få aktivitet ut av kronene, og det vet vi at vi får i dette prosjektet, sier fylkesråd Aasa Gjestvang.
Som tidligere år er alle som sender inn turkortet etter sesongslutt med i trekningen av gavekort på sportsbutikker og overnatting i tretopphyttene. I tillegg gir Sparebanken Hedmark deltakerpremie til alle barn og unge til og med 16 år som har gått minst fem av ti turer.
 
Turbrosjyren for Ringsaker er trykket i 16.000 eksemplarer. Brosjyren er gratis og finnes hos kommunens servicesenter og alle sportsbutikkene i kommunen. Les mer om 10 topper i Ringsaker og last ned turbrosjyren i pdf-format.