- Vi har mye krydder, nå trenger vi basisingrediensene. Er det kor eller korps som ønsker å være med og lage fest i Brumunddal 22. juni, er dette siste frist. Nå går toget, informerer kultursjefen.

Korslag og defilering
Han og Neby vil ha med lokale kor som deltakere i Ringsakers store korslag. Kor fra hele kommunen er invitert til å bli med og konkurrere om det tøffeste shownummeret. For korpsenes del er det konkurranse i defilering. 
- Tenk hvor kult det hadde vært om du på et tidspunkt hører korpsmusikk uansett hvor i byen du er. Alle korpsene kommer gående inn fra ulike kanter av byen og samles i Øvregate. Korpset trenger ikke gå som garden, det kan være de som har mest utakt eller har det beste showet som vinner. Tenk kreativt og ikke vær redd for å delta, oppfordrer Neby.
 
Eksotiske matopplevelser
Kommunen ønsker også å komme i kontakt med folk som kan servere mat fra sitt hjemland. Dette skal skje på en arena inspirert av Grünerløkka i Oslo.
- Her skal det være fargerikt og lunt med mange forskjellige lukter og smaker, sier Neby. Hun oppfordrer innbyggere med en ikke-norsk etnisk bakgrunn til å vise seg frem og by på sitt hjemland. 
 
Lokal forankring
I uke 21 slippes programmet for Byfesten. Både lokale og nasjonale navn står på plakaten.
- Hele konseptet bak Byfest er lokal forankring. For å kunne delta må du ha tilknytning til Ringsaker eller samarbeide med lokale lag eller foreninger. Slike samarbeid har vi fått til i år, forteller kultursjef Asle Berteig, som har troen på at Byfest 2012 blir den tøffeste i historien. 
 
Vil du være med? Ring Lene Neby på tlf. 62 33 51 56 eller send e-post til lne@ringsaker.kommune.no