- Kommunen må høre på menneskene som har de gode og litt rare ideene som vi ikke tenker selv. At vi tør å være med på disse tankene gir innbyggerne våre opplevelser de ikke får andre steder. Det kan blant annet gi torget en ekstra kvalitet, sier kultursjef Asle Berteig.

Tilrettelegger for ildsjeler
For bakeren Trine Gotaas er brød fellesskap, varme og kreativitet – stikkord som samsvarer med beskrivelsen av Brumunddals nye torg. Det viktigste med brød er for henne å kunne glede andre. Ifølge kultursjefen er det også hensikten med innkjøpet av bakerovnen. 
- Kan kommunen legge til rette for at ildsjelene kan skape gode opplevelser for oss som bor i Ringsaker er det bra, sier han.
 
Kan lånes gratis
Den 400 kilos tunge bakerovnen er et spleiselag mellom Strand Unikorn og kommunen. Bakerovnen vil innvies i forbindelse med et barnearrangement under Byfest 22. juni. Deretter vil den være tilgjengelig for utlån.
- Vi vil gjøre bakerovnen mobil slik at den kan brukes på markeder over hele kommunen. Du kan låne den gratis, men dersom du skader eller ødelegger den må du selv betale, sier kultursjefen. 
Dersom skolene ønsker å sette fokus på bakervarer stiller Trine Gotaas seg til disposisjon.
- Jeg kan lære dem, lover bakeren, som er opptatt av å bruke lokale varer. Speltmel fra Nes, tørkede bjørkeblader fra Bjørgeberget og selvplukkede bær fra Danseråsen er noen av ingrediensene til den kreative dama, som håper å spre bakeglede i Ringsaker.