På plassen utenfor Teatersalen kan man fra klokka to prøve seg på alt fra bungee-run og sumobryting til rodeookse og trialkjøring. 
– Det blir mulighet for ungdommene å prøve seg på en enkel trialbane med kommunens trialsykler. I tillegg jobber vi med å få hit et par etablerte navn innen trialkjøring som kan holde en liten oppvisning, sier Sindre Tollan, klubbleder ved Brumunddal fritidsklubb.

Radiostyrt moro
Brumunddal RC-klubb skal bygge en liten bane og holde oppvisning der. Det blir mulighet for å kjøre selv, og de som vil kan delta i en konkurranse i radiostyrt bil. Ringsaker danseklubb kommer med dansegulv og show, og det blir mulighet for å hive seg med på «moovsa» for de som ønsker det.

– Det blir masse å finne på her, og klubben blir stående åpen for dem som ønsker å gå inn. Fra klokka to til sju blir det åpent for alle, da er det ingen aldersgrense. På denne måten blir dette et trivelig arrangement for hele familien, og alle som er nysgjerrige på hvordan fritidsklubben er kan komme inn og se, forteller fungerende avdelingsleder for barn og unge, Ingvild Høisveen. Dersom været tillater det blir det også grilling og kiosksalg ute på plassen.

Popcornparty
Fra klokka sju er det popcornparty med DJ inne på klubben. Aktivitetene utendørs holdes oppe utover kvelden, men fra popcornpartyet begynner gjelder vanlig aldersgrense inne i klubblokalene.
– Vi skal blåse inn 1500 liter popcorn i klubben, så her blir det popcorn overalt, lover Høisveen.   

Kultursjef Asle Berteig er veldig fornøyd med at det er et godt rusfritt tilbud til de som ikke er gamle nok til å gå på Byfesten. 
– Det er viktig for Byfest at vi byr på noe for ungdom under 18 år også. Når foreldrene går på Byfestkonserter kan ungene gå på klubben og oppleve noe morsomt der, sier han.