Barnetimeonkelen Onkel Børre, kjent fra NRK P1, tar med seg totningene Paul Håvard Østby og Gustav Nilsen til Teatersalen i Brumunddal for å avslutte Byfest 2012. 

– Så å si hele amfiet er utsolgt, så nå har vi begynt å selge plasser på parketten også, sier kultursjef Asle Berteig.
 
Kjent karakter
Onkel Børre er, som nevnt over, en velkjent radiofigur. I tillegg har han gjestet Byfest i Brumunddal også ved en tidligere anledning, nærmere bestemt under åpningsseremonien.
– Det var faktisk første og eneste gang Onkel Børre har materialisert seg visuelt, ellers har han bare vært en radiostemme, sier Gustav Nilsen. Og på Byfestnachspielet vil han altså tre frem på nytt.
 
Sen kveld
Stand-up komikerne Østby og Nilsen kommer med båt direkte fra forestilling i Urbane Totninger på Kapp. 
– Det er sjelden vi spiller forestillinger så sent, så det blir litt spennende, mener Paul Håvard. Gustav føler seg imidlertid hjemme i tidspunktet. 
– For min del begynte karrieren med parodiering på nachspiel, så det har jeg egentlig ganske god erfaring med, sier han.
 
Norges største
Urbane Totninger står bak det som er Norges største show. På Kapp har de nå solgt over 23.000 billetter, og publikum på Byfestnachspielet vil blant annet få oppleve noen smakebiter fra årets show. 
– Det er moro at det blir så stort publikum i Teatersalen, samtidig som scenen er intim slik at vi får god kontakt. Humoren på andre sida av Mjøsa er nært beslekta med humoren her i Brumunddal, så dette blir bra, mener de urbane totningene.