– Nå når vi står her så skjønner jo alle at her må man bare komme, sa fylkesmann Sylvia Brustad da hun og rådmann Jørn Strand møtte pressen på Tingnes. Med seg hadde de Bente Ekeberg Bodin fra Tingnes Spiseri og Espen Pedersen fra Joker.

Berømmer samarbeid
Aktørene på Nes og Helgøya gikk i 2007/08 sammen og dannet nettverket Midt i Mjøsa. Fylkesmannen ønsket å gi ros for dette initiativet: 
– Det var veldig viktig og riktig å gå sammen i et nettverk. Hver for seg har aktørene fantastiske varemerker, men et slikt samarbeid bidrar til å styrke hver enkelt. Dette er rett og slett et prakteksemplar av hvordan reiseliv bør fungere, sa Brustad.
 
Bente Ekeberg Bodin ved Tingnes Spiseri var også godt fornøyd med at Tingnes regnes som et typisk turiststed. Hun fremhevet også effekten av samarbeidet i Midt i Mjøsa. 
– Noe av det jeg synes er mest positivt med Midt i Mjøsa-nettverket er at man driver hverandre fremover, sa hun. Tingnes Spiseri går mot en travel sesong, og lanserer i disse dager en egen Tingnespølse som skal serveres i restauranten fremover.  
 
Rask saksgang
Rådmann Jørn Strand pekte på den økende sykkelturismen på Nes og Helgøya, og understreket at det er stor oppmerksomhet på det som skjer i området. 
– Vi er veldig stolte av dere som driver på Nes og Helgøya, og håper dette vil bidra til å gi området et videre løft, sa han. Han påpekte også at saksbehandlingen fra fylkesmannens side hadde vært svært rask, slik at vedtaket kom kjapt på plass. 
 
Lokalt initiativ
Det var en henvendelse fra Espen Pedersen ved Joker Tingnes som fikk ballen til å begynne å rulle. Han søkte formannskapet om tillatelse til å holde søndagsåpent i perioden 3. juni til og med 2. september 2012. 
– Det er en klar trend i folks handlemønster nå som gjør at folk like gjerne handler på en søndag som en hvilken som helst annen dag. Folk har et behov, uavhengig av ukedag, forklarte Pedersen. Formannskapet ikke bare imøtekom spørsmålet, men vedtok å søke fylkesmannen om å få godkjent området som typisk turiststed fra april til september på fast basis. Det er altså dette fylkesmannen nå har godkjent. 
 
Selvtillit
Fylkesmann Sylvia Brustad fremhevet Ringsaker som en kommune som satser i alle deler av kommunen. 
– Dette setter ikke bare Ringsaker, men hele Hedmark, på kartet, og det er veldig morsomt å følge med på selvtilliten og optimismen som råder i Ringsaker kommune, avsluttet fylkesmannen.