Kristina og Jasper møttes på en fotballpub i Bulgaria under EM i 2008, og etter et års tid flyttet Jasper til Oslo. Begge kommer opprinnelig fra små steder, Kristina fra Krogstadelva og Jasper fra Makkum nord i Holland, og begge ville etter hvert ut av Oslo. – Oslo er en grei by, men jeg trives bedre i roligere omgivelser, sier Jasper.

Har alt
Kristina har fått et vikariat som leder for allmenkultur i Ringsaker kommune, og har jobbet i hele sommer.
 – Noe av det jeg liker best ved Brumunddal er at man finner alt her. Sentrum er helt topp, rett og slett fantastisk bra. Vi trives utrolig godt, sier hun. I tillegg til jobben i kommunen skal hun også dirigere Brumundkoret, noe hun ser veldig fram til.
– Det er en veldig morsom og inspirerende jobb, og en fin måte å bli kjent med nye mennesker på. Foreløpig har vi ikke så stort nettverk her, og jeg tror det å engasjere seg er en fin måte å bli kjent på, mener hun.

Til havs
Jasper jobber som maskinist for et sveitsisk selskap som leverer rør til offshore-industrien, og tilbringer derfor store deler av året til sjøs. – Brumunddal har veldig fin beliggenhet for meg som har en slik jobb. Her bor vi landlig og fint, samtidig som veien til Gardermoen ikke er lang, sier han. Han ønsker seg etter hvert jobb i et norsk selskap, slik at han slipper de lange periodene hjemmefra.
– Jeg hadde trodd at jeg kom til å savne Oslo siden jeg er mye hjemme på dagtid mens Kristina jobber, men nå som vi er her tenker jeg bare «hva er Oslo?», ler han.