Julekalenderen starter i år 30. november med forestillingen «Jul med Gråtass» i Teatersalen i Brumunddal. Forestillingen vil begynne etter julegrantenningen, og en ser for seg et fakkeltog fra gågata og opp til Teatersalen. 

Kultursjef Asle Berteig synes det er stor stas å tilby barna et helt eget show. 
 
– Vi har lagd mye for voksne og for ungdom, nå er det morsomt å kunne gjøre noe for de minste, mener han. 
 
«Hans Jul»
Nytt i årets julekalender er også at modøl og gitarguru Hans Aaseth vil gjøre en julekonsert i Ringsaker kirke. 
– Sist han var her og spilte var under Vinternatt på Mjøsisen i 2011, før det var han leder for Byfestorkesteret i 2010. Julekonsert har han ikke hatt i Ringsaker på minst ti år. Hva dette blir og hvem han har med seg vet vi foreløpig ikke, men det er jo veldig stort at en stor stjerne som Hans ønsker å gjøre noe her, sier Berteig. 
 
Vender tilbake
Flere lokale arrangører har begynt å komme med arrangement til kalenderen. Ulf Storbekk har planer om flere konserter, og det er rom for mange arrangement fortsatt. 
Blant årets perler finner vi også Gaute Ormåsen og Cecilia Vennersten, som kommer tilbake med sitt juleshow «Vår Jul» for tredje år på rad. 
 
– Første gang de spilte her var på Parketten med over 1300 i publikum. Denne gangen setter de opp to kvelder i Teatersalen, 8. og 9. desember, forteller Olsen.
 
Ønsker flere
Monica Olsen minner også om at det er frist 1. november for å melde inn arrangement til årets julekalender. 
– Vi kommer til å markedsføre julekalenderen, og de arrangementene som er med blir inkludert i denne markedsføringen. Dette er derfor en super mulighet for de som ønsker hjelp med markedsføringen, sier hun.