I løpet av de siste to årene har Jernbaneverket brukt 100 millioner kroner på å gjøre Moelv stasjon tiltalende, funksjonell og universelt utformet. Stasjonen har fått to nye plattformer, undergang med trapp og heis og 98 nye parkeringsplasser på vestsiden. I tillegg er publikumsområdet oppgradert med belysning, benker og høyttaleranlegg. 
- Jernbaneverket vil takke innbyggerne for tålmodigheten de har vist gjennom anleggsperioden, sa prosjektdirektør Jon Brede Dukan under åpningen.
 
Grønn lunge
I forbindelse med oppgraderingen av stasjonen har Ringsaker kommune brukt seks millioner kroner på gatetun og bygging av ny vei.
- Prosjektet har innehold etablering av gatetun mellom stasjonen og Storgata, sanering av vann og avløp under gatetunet og bygging av enveiskjørt vei fra stasjonen og ned til den nye rundkjøringen. I løpet av 2013 vil vi ferdigstille prosjektet med beplantning og møblering på gatetunets sørlige side, fortalte ordfører Anita Ihle Steen.
 
- En perle
Modølene uttrykte stor glede over den nye stasjonen under åpningsseremonien. I handelsstanden er de veldig fornøyd med utviklingen i Moelv sentrum.
- Sentrum har fått mange nye parkeringsplasser, og det tar kun to minutter fra du parkerer bilen ved togstasjonen til du står midt i Storgata, sier markedssjef Kurt Andreassen i Moelv Handelsstand fornøyd. 
Han synes gatetunet har blitt en perle, og gleder seg over at byen nå tar form.