Simenstua barnehage har seks avdelinger og plass til rundt 100 barn. Tre av avdelingene er tatt i bruk, og i rådmannens budsjettforslag for 2013 planlegges det åpning av en fjerde avdeling til høsten.

Viktig for vekst
Ordfører Anita Ihle Steen fikk hjelp av fem år gamle Einar Maneechuen Nordhagen til å klippe snora. I sin tale trakk ordføreren frem barnehagens betydning for å skape vekst i kommunen. 
- De som har hatt en god oppvekst, gode barnehager og gode voksne kommer tilbake når de selv skal etablere seg. I tillegg til funksjonelle bygg er innholdet i barnehagen viktig, og jeg vet at våre unger får et godt pedagogisk opplegg av de som jobber i Simenstua, sa ordføreren.
 
Skryt fra forsker
Forsker og professor Berit Bae hadde tatt turen fra Oslo for å være med på åpningen. Bae har en doktorgrad i samspillet mellom barn og voksne i barnehagen, og har siden 1999 samarbeidet med barnehagene i Ringsaker.
- Mye av den inspirasjonen jeg tar med meg inn i undervisningen har jeg fra Ringsaker kommune. Det er interessant å se hvordan dere har tatt barnehagen som lærende organisasjon på alvor, skrøt Bae.
 
Tilpasset barna
I likhet med de andre nybygde barnehagene i kommunen har hver avdeling i Simenstua barnehage fått sin egen farge. Fargen er gjennomgående både i interiøret og i inngangspartiet til avdelingene. Barnehagen er universelt utformet og godt tilrettelagt med lave vinduer, små toalett og små vasker. Mellom avdelingene er det et samlingssted med peis som de kaller «Hjerterom». De har også et eget verkstedsrom.
- Dette bygget viser at Ringsaker kommune satser på små barn, og at barn fortjener det beste, konstaterer barnehageleder Kari Lauritzen.
 
Fakta om Simenstua
  • Navnet Simenstua ble vedtatt etter en navnekonkurranse. Navnet kommer fra en gammel husmannsplass.
  • Barnehagen hadde en prislapp på 30 millioner kroner.
  • Bygget er på 1240 kvadratmeter.
  • Utearealet er på 4,2 mål og barnehagen ligger inntil et skogsområde med gode turmuligheter. Området er beplantet med frukttrær og bærbusker.
  • NCC har vært totalentreprenør på barnehagen, som stod ferdig 1. august i år. De har også gjennomført en byggeskole for barn mellom 8 og 12 år. På byggeskolen snekret de en gapahuk til barnehagen.