Fra 29. november til 24. desember er det rundt 70 arrangementer i Ringsaker.
- Her har vi alle muligheter til å komme i julestemning – enten vi gjør det gjennom en julekonsert, å hugge det mest sjarmerende juletreet eller ved å dra på et gammeldags julemarked, sier byutvikler i Ringsaker kommune Monica Olsen.
 
Flere nasjonale
Julekalenderen er kommunens felles markedsføring av alt som skjer i Ringsaker i tida frem mot jul. Hensikten er å synliggjøre og løfte frem de ulike aktørene. Flere av arrangementene har lange tradisjoner, mens andre er ferske og nye av året. Blant annet kommer modølen Hans Aaseth hjem og holder julekonsert i Ringsaker kirke sammen med sitt orkester.
- Jeg tror vi i år har rekord i antall arrangementer med nasjonale aktører. I tillegg til Hans Aaseth kommer Gaute Ormåsen og Cecilia Vennersten, Brøttum Brass skal spille med Rein Alexander, Gustav Nilsen og Paul Håvard Østby skal ha show og Alexander Rybak og Elisabeth Andreassen er blant artistene i konserten «Stille natt, hellige natt», forteller Olsen. 
 
Julegatene åpner
Kommunen selv inviterer til utekino og teaterforestilling i forbindelse med julegateåpningene i Brumunddal og Moelv. I Moelv har kommunen kjøpt ny julegate som Ingjerd Egeberg åpner 29. november. Etter åpningen er det utekino med «Blåfjell 2 – jakten på det magiske horn» på storskjerm. 
- Filmen vises uansett vær, så husk gode varme klær og gjerne pledd og sitteunderlag. Vi serverer gløgg og pepperkaker, sier Olsen.
I Brumunddal står ordfører Anita Ihle Steen for julegateåpningen, som er 30. november. Etter åpningen er det fakkeltog til Teatersalen hvor forestillingen «Jul med Gråtass» vises.
 
Digitalt og på papir
Fra 28. november vil du finne en digital julekalender på kommunens nettside. Her kan du klikke deg inn på de ulike dagene, se hva som skjer og planlegge hva du ønsker å delta på. Julekalenderen vil også bli annonsert i aviser, det vil komme tips om arrangementer på kommunens Facebook-side og du finner en folder med alle arrangementene på butikker og kafeer rundt i kommunen.