Fjorårets Byfest i Brumunddal er malen for det som i år skal skje i Moelv.
- Vi vil ha mange små arenaer, større og mindre arrangementer, noen litt pussige arrangementer, noe rundt frokosten, noe til lunsjen og suksesser fra i fjor som Det store ByfestKorslaget, Byfestkonserten og Byfestnachspielet, forteller Olsen.

Mer til barna
Kommunen planlegger også en seks timers lang Byfest for ungene, hvor man i tillegg til å ha aktiviteter fra scenen også skal kjøre ulike workshops.
- Pinnebrødbaking og gullsmedverksted er ideer som er luftet, røper Olsen.
Den offisielle åpningen blir som tidligere år klokka åtte, mens gratisprogrammet avsluttes med Byfestkonserten – en musikalsk oppsummering av kvelden. Etter midnatt inviteres det til Byfestnachspiel i kulturhuset, og kommunen er i dialog med Urbane Totninger som holdt et lattermildt nachspiel i fjor. 
- Nachspielet er det eneste arrangementet vi selger billetter til, sier kultursjef Asle Berteig.
 
Bli med!
Fire måneder før festen er hovedoppgaven å få med de som ønsker å bidra – enten det er som arena eller ved å fylle kvelden med kulturelt innhold. Ringsaker kommune holder derfor et informasjonsmøte hos Baker Kristiansen i Moelv tirsdag 26. februar kl. 17.00 hvor alle som ønsker å være med er velkommen. Berteig og Olsen oppfordrer imidlertid de som sitter på ideer om å ta kontakt allerede nå. 
- Kommunen sørger for teknikk, markedsføring og honorar til eventuelle bidragsytere utenfra. I tillegg gir vi et lite honorar til de lokale aktørene som medvirker, sier Asle Berteig.