Nye Fagernes barnehage består av to avdelinger, småbarnsavdelingen «Krekling» og «Kanutten», som er avdelingen for de større barna. Begge avdelingene er fylt opp.

Rask saksgang
Den nye barnehagen i Næroset kom opp på rekordtid, etter at barnehageopptaket i mars 2012 viste at det ikke var plass til alle de som hadde lovfestet rett til barnehageplass. Allerede 18. april vedtok formannskapet bygging av ny barnehage. Grunnarbeidet startet 29. mai, 6. august overtok kommunen bygget og 20. august var barna på plass.

– Dette må være verdensrekord, eller iallfall Norgesrekord i bygging av barnehage, mente varaordfører Geir Roger Borgedal, som hadde æren av å klippe over den røde snora sammen med Ine Øverli fra «Kanutten».

Kvalitet
De fysiske omgivelsene har stor betydning for miljøet blant både barn og ansatte, og det nye bygget gir helt nye muligheter i forhold til den gamle barnehagen.

– Barnehagene våre skal gi et godt tilbud med god kvalitet. Den faglige kvaliteten har alltid vært god her i Fagernes barnehage, og nå har dere fått en fysisk ramme rundt det som står i stil til innholdet, sa kommunalsjef Anne Kari Thorsrud, som ønsket både leder, ansatte og barna til lykke med den nye barnehagen.