Turen starter ved Sjusjøen langrennsarena, og målet er Brannhytta på Natrudstilen.

– Vi hadde lyst til å tilby en hyggelig fellestur midt i påska. Hvis det er klarvær får vi nydelig måneskinn, og siden Brannhytta er en av vinterens skiposter kan de som ønsker det benytte seg av anledningen til å klippe i turkortet når de først er der, sier Margrethe Ruud Skjeseth, leder i HHT, som kan fortelle at arrangementet er gratis.

Kultur på tur
Dette er en kulturell skitur, og det blir musikalske innslag både underveis og ved Brannhytta. Solheimkoret står ved løypa og holder en minikonsert for turgåerne. Når deltakerne kommer fram til Brannhytta blir det mulig å kjøpe litt mat og drikke av verten Arnfinn Stalsberg, før konserten starter ca. 20.30.

– Vi er veldig glade for å ha fått med oss saksofonisten Kristin Sevaldsen, som gir oss «Vakre toner i vinternatten» og Hans Christian Medlien, som serverer «Ord under ei topplue» - krusedulldikt av og med forfatteren selv, sier kultursjefen.

Uteklær
Arrangørene har tro på at opp mot 200 påskegjester vil møte opp for å benytte seg av tilbudet. Selve Brannhytta har begrenset kapasitet til rundt 50 personer. Konserten vil holdes i døra, slik at man skal få den med seg selv om man ikke får plass inne.

– Kle deg etter været, høyst sannsynlig må du være ute, sier Skjeseth.

Lettere alternativ
Også de som ikke ønsker å gå hele turen skal ha mulighet til å komme seg opp til konserten i Brannhytta.

– Stolheisen går i Natrudstilen fra kl. 20.00 slik at det skal være mulig for flere å få med seg konsertopplevelsen i Brannhytta, understreker Asle Berteig.