10 topper har vært svært populært siden det ble startet opp for få år siden, og i fjor var det hele 950 personer som leverte inn turkort. 

Ambassadør
I år er Kari Olestad med som ambassadør for «10 topper i Ringsaker». Hun er landskjent som turentusiast etter sin deltakelse i Lars Monsen-programmet «Ingen grenser». Hun er også et kjent ansikt i turløypene i Ringsaker både på sommer- og vinterføre.
 
– Fra tidligere år vet vi at «10 topper i Ringsaker» er et tilbud som tas i bruk av folk i alle aldre og med ulik fysisk form. I fjor var aldersspennet fra ett til 87 år. Noen går med staver, andre går uten. Som i fjor har vi et tilrettelagt turmål som er tilgjengelig både med rullestol og vogn, nærmere bestemt på Åtangen på Sjusjøen. I tillegg er det også andre steder som er relativt lett tilgjengelige, sier Enge.
 
Variert
Årets «10 topper i Ringsaker» er:
1. Høsbjørkampen
2. Brattberget (Blåmyrkoia)
3. Rognåsen
4. Øvre Fosstua
5. Bokrudstadåsen
6. Biskopåsen
7. Lunkefjell
8. Åtangen
9. Godbakktjernet
10. Taterungskampen
 
Obs! Det er kun post nr 1. til og med post nr 5 som er ute nå fra 1.mai. De resterende settes ut når forholdene tilsier det, følg med på kommunens nettside. Alle postene skal være ute 1. juni, og sesongen varer til 30. september. Noen av postene kan også være vanskelig tilgjengelig nå de første ukene på grunn av sen snøsmelting. 
 
10 topper i Ringsaker er en del av det store folkehelseprosjektet «Turposter på Hedmarken 2013», og er et samarbeid mellom Ringsaker kommune, Hedmark fylkeskommune, Ringsaker Orienteringsklubb og Hamar og Hedemarken Turistforening.