20 lag fra flere land er påmeldt til Glava Tour, som i år arrangeres for tredje gang. Hvert lag har åtte deltakere, og flere kjente navn blir å se på deltakerlista – deriblant Edvald Boasson Hagen. 

Atle Pettersen 
I Brumunddal blir det rigget opp scene og publikumsamfi i rundkjøringen ved Kommunebygget. Sykkeltraseen går igjennom Miljøgata, så her skal det bli gode muligheter til å følge med for den som vil.
 
–Selve sykkelrittet starter like etter kl. ett, men før den tid foregår det masse spennende på scena. Atle Pettersen, best kjent fra «Skal vi danse» og «X-Factor» holder konsert. Her blir det også muligheter for autografskriving og å ta bilder, forteller Olsen. 
 
I tillegg blir det show med trialsyklist Thomas Remvik Aasen, kjent fra «Norske talenter». 
 
I hele kommunen
Sykkelrittet følger en trase som går fra Brumunddal via Nes til Moelv og videre mot Brøttum og Lillehammer. Det er laget egne program for både Tingnes og Moelv.
 
– Per Eilif Sandberg på Hoel gård har laget til en ny sykkeltrase for anledningen hvor det blir arrangert sykkelritt for hele familien. På Tingnes Spiseri er det uteservering, og Trill Rundt inviterer til familiesykkeltur rundt Helgøya etter at syklistene i Glava Tour har passert Tingnes, forteller byutvikleren.
 
I Moelv er det eget program, og her blir det som i fjor spurtoppgjør gjennom Storgata før syklistene fortsetter videre nordover.
 
Tour of Norway for Kids
Det blir sykkelløp for barn på alle tre stedene. I Brumunddal arrangeres Tour of Norway for Kids, Norges største sykkelløp for barn. Her kan barn fra 0-14 år delta i egne klasser.
 
– Traseen for barna følger deler av traseen i Brumunddal som de profesjonelle syklistene skal sykle, forteller Monica Olsen.