Roger Amundsen er tidligere konditormester og har startet opp og drevet både Heba og Fattigmann. Sammen med en medeier og daglig leder skal han starte det han omtaler som sitt prestisjeprosjekt.
- Dette skal bli noe helt nytt. Du må til Sør-Europa for å finne noe liknende, sier Amundsen. 

Leier bygget
Bakeriet skal ligge i kommunens nye torgbygg, og Roger Amundsen har inngått en leieavtale frem til 2021, med opsjon på ytterligere fem år.
- I satsingen på sentrum har vi lagt veldig vekt på torget. Her skal det yre av liv! Baking er i tida – bare se på tv-programmet «Hele Norge Baker». Vi tror vi treffer en tidsnerve med et bakeri, sier rådmann Jørn Strand, som gleder seg over å ha undertegnet leiekontrakten. 
 
Kvalitetsvarer
Roger Amundsen ble gjort oppmerksom på kommunens bakeriplaner på Bakomessa i høst.
- Jeg stakk innom Bakomessa på Hellerudsletta og møtte på Ringsaker kommune som søkte baker. Jeg ble så imponert over at en kommune kunne ha stand på en sånn messe, ta et slikt initiativ og ha en sånn visjon. Da bestemte jeg meg for at dette bakeriet skulle jeg drive, forteller Amundsen. 
Ifølge den nye driveren skal alle bakevarer bakes på stedet og baseres på de beste råvarer – gjerne lokale. Bakeriet skal også lage sin egen italienske iskrem og servere kaffe og sjokoladedrikker. 
- Ingen skal slå oss på ferskhet, lover Amundsen. 
 
Legger lista høyt
Bakeriet skal ha aktiviteter og opplevelser i egen regi. Blant annet leker Amundsen med tanken om fransk aften med rødvin og ferske croissanter, og om å holde bakerkurs for både barn og voksne. Åpningstiden vil minimum følge handelsstandens åpningstider. Amundsen tror imidlertid de kommer til å åpne klokka syv, og skal eksperimentere med kveldsåpent. Han vurderer også søndagsåpent.
- Jeg legger lista vanvittig høyt. Nå er vi bare avhengig av at folk i Brumunddal og området rundt støtter opp. Vi har full fyr i peisen fra i november, sier Amundsen. 
 
Navnekonkurranse
Hva skal bakeriet hete? Roger Amundsen inviterer innbyggerne til å finne navn til det nye bakeriet. Om noen foreslår et navn som blir brukt lover han en fin premie. Send ditt forslag til ceh@ringsaker.kommune.no innen søndag 26. mai.