Båttrafikken på Mjøsa er stor i sommerferien, og mange tar turen innom gjestebryggene langs innsjøens bredder. Dette er utgangspunktet for kampanjen «Sommer i Ringsaker». I brosjyren som deles ut er det informasjon om ting å gjøre og steder å besøke i Ringsaker. Brosjyren er også sendt ut til alle som eier fritidsbolig i Ringsaker.

Hele juli
Mandag 1. juli gikk startskuddet for «Sommer i Ringsaker», og Audun Gihle og sønnen Eskil var blant de første båtturistene som fikk nyte godt av tilbudet på Helgøya. De satte stor pris på å bli møtt av to blide jenter med gratis boller, kaffe og en brosjyre. 

– Dette er et ordentlig trivelig stunt, mente Gihle, som ofte tar familien med på tur over til Helgøya fra Kapp. Ungdommene blir å finne på bryggene mellom kl. 12-14.30 hver mandag, onsdag og fredag gjennom hele juli.

Bredt tilbud
Gjennom sommeren finnes det et utall aktiviteter og en rekke tilbud som både tilreisende og fastboende kan benytte seg av. Målet med sommerkampanjen er å gjøre de reisende mer oppmerksomme på de mulighetene som finnes for aktiviteter og opplevelser i Ringsaker i sommer. Brosjyren som deles ut er sendt i posten til alle med fritidseiendom i kommunen. 

 – I Ringsaker finnes det et vell av opplevelser som bare venter på å bli oppdaget. Vi håper at vi kan gjøre folk litt mer oppmerksomme på mulighetene som finnes til å ta kommunen vår i bruk, sier rådmann Jørn Strand.

Knips ditt sommermotiv
Som en del av sommerkampanjen kjører kommunen en fotokonkurranse med overnatting i tretopphyttene og middag hos Sofies Stuer som premie. Delta i konkurransen ved å ta bilde av det som er sommer i Ringsaker er for deg, laste det opp på bildedelingstjenesten Instagram og merke bildet med #sommeriringsaker. Alle bilder med denne emneknaggen vises på kommunens Facebook-side.