- Kommunen må ta høyde for mulige store etableringer som et eventuelt hovedsykehus i Moelv. Vi har stor respekt for at man er midt i en prosess i forhold til sykehusplassering, men det ville etter vår vurdering vært uheldig å ikke håndtere dette nå når bygging pågår. Poenget er uansett å sikre vannleveransen til Moelv, forklarer leder for teknisk drift, Per Even Johansen. 

To uavhengige kilder
Hensikten med en større vannledning er å kunne bruke et fremtidig vannverk i Nord-Mesna som en alternativ vannkilde til innbyggere og næringsliv i Moelv. Drikkevannet til abonnenter som tilhører Moelv vannverk hentes fra Mjøsa, og det er i praksis ingen reservekilder. Under flommen tidligere i år måtte abonnentene koke vannet. Ved å kunne tilby en alternativ vannkilde vil man sikre vannleveransen til Moelv.  

- I etterkant av kommunens vedtak om å tilby et eventuelt storsykehus to ulike tomtealternativer i Ringsaker har vi vært på befaring på Kalnes sykehus i Sarpsborg og Akershus universitetssykehus i Lørenskog. Besøkene har gjort oss mer oppmerksomme på hvilke utfordringer vi kan møte på, og det er viktig å sikre vannleveransen med minst to uavhengige vannkilder, forteller Per Even Johansen.