Klokka tolv er det offisiell åpning, snorklipping og minikonsert med Gaute Ormåsen. Etter åpningen kan man handle fra lokale aktører på julemarkedet og smake på baksten fra det nye bakeriet.

Lover julestemning
Monica Olsen Østenheden og Kristina Lystad vil gjøre sitt for å skape skikkelig julestemning i sentrum.  
- Vi vil gi «Skomakergata-følelsen» med julegran, julelys, treboder, skøytebane, julesanger, bålpanner og julebakst, sier de.  
Klokka fem tennes julegrana og Gaute Ormåsen er med. Han har med seg elever fra kulturskolen og 11-årige Vilde Tidemandsen fra Moelv. I stedet for den tradisjonelle talen skal Sigbjørn Johnsen lese Prøysen.
- Når Sigbjørn Johnsen leser Prøysen blir det jul. Ingen tvil, sier Olsen Østenheden og Lystad.  

Utekino i Moelv
Åpningen av torget og julegrantenningen i Brumunddal er begge med i årets julekalender. Julekalenderen starter torsdag 28. november med julegateåpning i Moelv, og går til julaften. 
- I Moelv inviterer kommunen til utekino der vi viser årets julefilm «Jul i Flåklypa». I tillegg kommer Kluns, Klædden og Moe fra Prøysenhuset og 30-40 kulturskolebarn fra nordre Ringsaker skal opptre. Dette skjer i tillegg til handelsstandens aktiviteter, forteller Olsen Østenheden.

Meld inn!
Kristina Lystad minner om at fristen for å bli med i årets julekalender er 1. november. Julekalenderen annonseres i avisene, presenteres i en trykksak og finnes digitalt på kommunens nettside. 
- Arrangerer du noe mellom 28. november og 24. desember som er av allmenn interesse? Vil du ha gratis markedsføring? Meld inn ditt arrangement før 1. november, oppfordrer Lystad. 

Les mer om julekalenderen og hvordan du melder inn arrangementer