Ringsaker har fantastisk mye å by på, både flott natur, koselige bysentrum og spennende turistattraksjoner. Alt dette er kvaliteter som gjør det godt å være her, både som innbyggere og som tilreisende. Disse gode egenskapene må gjøres enda bedre kjent.

– Ett av målene våre er å rekruttere flere innbyggere til kommunen. Da må det først skapes en bevissthet om Ringsaker som et potensielt sted å bo, leve og jobbe. Vi mener JuleExpo er en glimrende arena for å synliggjøre kommunen ikke bare for potensielle innflyttere, men også for tilreisende turister, sier Mykløy. I fjor hadde messa mer enn 22.000 besøkende. 

Ringsakertorg og Prøysen
JuleExpo er i utgangspunktet en varehandelsmesse, arrangert på andre året. Ringsaker kommune vil ha en messestand som byr på litt av hvert. Flere store og små aktører innen handel og reiseliv i kommunen skal være med og representere kommunen på et salgstorg med kommunens markedsboder. Her vil publikum få kjøpt varer, gavekort og få med seg informasjon om turistattraksjoner og reisemål i kommunen. 

– Vi går nå inn i jubileumsåret for Prøysen, noe som er viktig å markere for Ringsaker, forteller markedssjefen. Det bys derfor på Snekker Andersen, som skal leses av Ingjerd Egeberg til gitte klokkeslett gjennom de tre dagene. Dette passer godt inn i en julemesse. Det blir ikke jul uten Prøysen. Prøysen var fra Ringsaker, og er en viktig del av kulturarven for kommunen, påpeker Mykløy.

Bredt tilbud
Landromantikk, gårdsturisme, matproduksjon og hobby representeres fra torgbodene gjennom Sofies Stuer, Midt i Mjøsa, Ringsaker Honning, Kersti Haave og Morgrethe. Litt av mangfoldet av overnattingstilbud illustreres med deltakelse fra Rica Hotel og Tretopphytter, sistnevnte for anledningen med en miniatyr-tretopphytte. Hilde Gjermundshaug Pedersen skal være tilstede for å representere den sportslige delen med Sjusjøen og Ringsakerfjellet som fantastiske skidestinasjoner.