- I dag preges Brumunddal og Ringsaker av vekst og optimisme. Det er investeringslyst og fremtidstro. Sentrum fremstår med attraksjonskraft. Det er delikat og intimt, ja et sted å trives. Vi har møteplasser, sushi og croissanter, puls og en urban touch, sa rådmann Jørn Strand fra talerstolen. 

Mellom taler og klipping av snor sang Gaute Ormåsen til glede for ungjentene på første rad. Den offisielle åpningen ble avsluttet med en flashmob til Ylvis-brødrenes låt «The Fox». 

Kunstverket kommer
I hjørnet av torget er det et trelokk pyntet med stubber, bålpanner og juletrær. Her kommer fontenen Sparebanken Hedmark har gitt i gave til torget og kommunen. Også elgen – som mange har etterlyst under byggeperioden – kommer tilbake til sentrum. 
Ordfører Anita Ihle Steen og rådmann Jørn Strand benyttet muligheten til å takke Sparebanken Hedmark og Eidsiva Energi for bidragene til torget. 

- Uten dere hadde vi ikke hatt mulighet til å etablere torget på et slikt nivå, sa de. 

Istid i januar 
18. januar islegges deler av torget slik at ungene kan gå på skøyter. Sammen med elever fra Hempa, Fagerlund og Mørkved barneskoler vil iskunstner Peder Istad dekorere torget med isskulpturer og islykter. Da kan ungene gå på skøyter mens foreldrene følger med fra oppvarmede benker. 

- Fra mai til oktober blir det program på scenen hver lørdag klokka tolv. En skjerm med oversikt over kommende arrangementer vil komme opp på siden av torgbygget. Den vil også ha informasjon om hvordan man kobler til det gratis trådløse nettverket, forteller byutvikler Monica Olsen Østenheden.