Jubileumsåret innledes 19. januar med en forestilling på Det Norske Teatret. Det blir utdeling av årets Prøysenpris, Teskjekjerringpris, Ærespris og et arbeidsstipend til en artist som er inspirert av Prøysens forfatterskap. I tillegg vil kremen av norske artister og flere av teaterets egne delta.

- I tillegg til å være en nasjonal gigant er Alf Prøysen en gigant i Det Norske Teatrets historie. Vi gleder oss til å markere han, sa teatersjef Erik Ulfsby, som blant annet kunne fortelle at de setter opp «Trost i taklampa» med premiere 28. mars. 

Nytt hus med ny utstilling
23. juli, på Alf Prøysens fødselsdag, åpnes det nye Prøysenhuset i skogen ovenfor Prøysenstua. Jarl Holstad, som tidligere har jobbet med Hamsun-utstillingen på Hamarøy, er prosjektleder for den nye utstillingen. 

- Prøysen gikk nær naturen, nær mennesket og nær relasjonen til mennesket. Det skal også farge utstillingen, fortalte Holstad.
En temporærutstilling står ferdig når huset åpnes i juli, mens hovedutstillingen står ferdig året etter. 

Egen årskalender
Jubileumsåret rommer en mengde andre større og mindre arrangementer. Det skal blant annet være en festforestilling i Det Norske Teatret 23. november som sendes direkte på NRK. Prøysenhuset har laget en årskalender som skal samle alle Prøysen-arrangementene i Norge. 

- Ved å sende en mail til Prøysenhuset om sitt arrangement kommer man med i kalenderen. Den vil ha en viktig dokumentasjonseffekt i etterkant. Slik kan vi se hvor stort jubileet ble, sier kultursjef Asle Berteig.